Acasă Politic Diaconescu a primit o vesta antiintretinere

Diaconescu a primit o vesta antiintretinere

DISTRIBUIȚI

Sediul PNTCD nu era, ieri-dimineata, imbracat in haine de sarbatoare. Presedintele de onoare al taranistilor a preferat sa-si serbeze onomastica acasa, -ca mosnegii-, si nu la partid, ca de obicei. Am aflat, de la putinii membri care erau la sediu, ca Victor Ciorbea si cei din conducerea partidului urmau sa-l viziteze in jurul pranzului pe Diaconescu pentru a-l felicita. Contactat telefonic, acesta a aflat cu surprindere de vizita colegilor de partid si a fost putin ingrijorat, gandindu-se ca nu va avea loc pentru toti. Inainte de sosirea acestora, Diaconescu a povestit celor deja prezenti o istorioara din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Asa am aflat cum a pierdut el 2.000 de lei, pe care i-a ascuns intr-un lemn, cand fugea de perchezitie.

La ora 13.00, la usa taranistului au batut Victor Ciorbea, alaturi de doi dintre -cepecisti-, Teodor Morariu si Adrian Ghita. -La multi ani, domnule presedinte!-, i-a urat celalalt presedinte, Victor Ciorbea. Urarile au fost intrerupte ba de telefon, ba de interfon. -Am vrut sa fac acasa, cu doi-trei din familie, ca mosnegii. A venit atata lume, grupuri, ca trebuiau sa plece, pentru a face loc altor grupuri-, a explicat Diaconescu. Ciorbea i-a urat sa vegheze partidul mult timp din postura de presedinte de onoare si -sa ne ajutati sa relansam PNTCD in 2003-. Liderii taranisti i-au facut cadou lui Diaconescu o farfurie pictata, tip icoana, o sampanie si o vesta din lana, -ca la vremurile astea, cu intretinerea… e mai sigur asa-, a comentat Ciorbea.

Taranistii s-au asezat, apoi, in jurul mesei micute, pentru a mai discuta putin despre starea partidului si a tarii. -Pentru a merge mai departe, trebuie sa gasim o modalitate de colaborare si convietuire in cadrul partidului. Daca nu putem merge inainte, este din cauza noastra-, a deschis Ion Diaconescu discutia. -Fata de ce faceau in 1990 si ce fac acum cei din guvernul Nastase si Iliescu, este o diferenta ca de la cer la pamant. Atunci era un socialism cu fata umana, acum sunt capitalisti. Toate astea sunt impuse de evolutia generala pe glob, vom ajunge la o politica pro americana. Ei au intarziat procesul atatia ani-, a continuat presedintele de onoare. Ciorbea, zambind putin incurcat, a profitat de o pauza si a spus ca -nu stam prea mult-. Intrebat cum se simte si ce-si doreste de ziua lui, Diaconescu a spus ca -atunci cand esti tanar, lumea te intreaba cum iti merge. La batranete, toti te intreaba cum te simti. Ca orice om trecut de 80 de ani, imi doresc sanatate. In general, dupa o mare infrangere, lumea nu te cauta. Cred ca zorii victoriei sunt aproape, ca ma tot suna lumea-. Despre tizul sau, tot presedinte, dar al Romaniei, taranistul a spus ca nu a primit de la acesta un telefon de felicitare. -Eu nu l-am sunat pe Iliescu, nu pot pretinde sa ma sune. Eu dau telefon celor din partid, din familie. Nici la ministri nu dau-. Pe langa prieteni, -dusmanii politici nu m-au sunat. Nu-mi aduc aminte-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.