Acasă Politic Dinescu acuza PSD ca nu e strain de blocarea CNSAS

Dinescu acuza PSD ca nu e strain de blocarea CNSAS

DISTRIBUIȚI

Mircea Dinescu a declarat, ieri, in fata studentilor de la SNSPA, ca blocarea activitatii CNSAS a avut girul partidului de guvernamant.

El a explicat ca activitatea din interiorul Colegiului s-a desfasurat relativ normal, pana cand s-a pus problema publicarii numelor fostilor ofiteri de Securitate care au facut politie politica.

-Din acel moment, gruparea Onisoru si-a schimbat comportamentul, in sensul ca a inceput sa faca jocul PSD, refuzand publicarea acelor nume, precum si participarea la sedinte, de unde a rezultat criza-, a mentionat reprezentantul CNSAS.

El a mai spus ca in prezent exista aproximativ 5.000 de nume ale unor fosti ofiteri de Securitate care au facut politie politica si care ar trebui deconspirati.

-Aceste nume le-am descoperit in cele 5.200 de dosare pe care CNSAS le-a primit de la SRI-, a mentionat Dinescu.

Cat priveste dorinta PSD de a-l numi pe Ticu Dumitrescu la CNSAS, Dinescu a spus ca este vorba despre -o diversiune si o smecherie pe care se bazeaza PSD-.

Protestatarii din CNSAS si-au gasit ieri noi aliati in studentii de la SNSPA, care au declarat ca vor incepe o campanie de strangere de semnaturi in sprijinul deblocarii activitatii Colegiului.

Mircea Toma, prezent la intalnire, a declarat ca SRI -a pieptanat- dosarele inainte sa le dea la CNSAS si ca siguranta nationala din Romania este cladita pe fosti securisti.

Impreuna cu sindicalistii de la BNS si cu Pro Democratia, reprezentantii Academiei Catavencu si-au anuntat intentia de a cere sprijinul presedintelui Ion Iliescu pentru deblocarea situatiei de la CNSAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.