Acasă Politic DNA a cerut ICCJ redeschiderea urmăririi penale în cazul Laszlo Borbely

DNA a cerut ICCJ redeschiderea urmăririi penale în cazul Laszlo Borbely

DISTRIBUIȚI

Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea a solicitat ÎCCJ redeschiderea urmăririi penale pentru trafic de influență în cazul lui Laszlo Borbely. DNA, potrivit prevederilor noului Cod de procedură penală, are obligația ca atunci când se dispune revocarea unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale să solicite unei instanţe competente confirmarea redeschiderii urmăririi penale. Borbely fiind deputat, instanţa competentă este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Procurorii au reluat cercetările privind suspiciunea că fostul ministru a luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte și de la alte persoane nu numai de la cele pentru care fusese cercetat anterior.

DNA a dispus, în 14 ianuarie 2014, neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul lui Laszlo Borbely, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată fostul lui consilier şi doi administratori de firme, pentru cumpărare de influenţă.

„Având în vedere că, în 11 septembrie 2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale (încuviinţare necesară din cauză că, la acea dată, Laszlo Borbely deţinea calitatea de ministru şi pe cea de deputat), în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Borbely Laszlo pentru două fapte de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii”, preciza, la acel moment, DNA.

Prin urmare, dacă ÎCCJ va accepta redeschiderea dosarului lui Bornely, DNA va face o nouă solicitare Parlamentului de ridicare a imunității deputatului UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.