Acasă Politic Doar Daciana și doamnele în costume populare au purtat rochii lungi la...

Doar Daciana și doamnele în costume populare au purtat rochii lungi la recepția ONU

DISTRIBUIȚI

Greșeală de protocol în SUA a doamnei eurodeputat și soție de premier, Daciana Ponta. Deși pe internet există fotografii cu familia Obama la recepțiile din alți ani organizate cu ocazia sesiunilor anuale ale Adunării Generale a ONU și Daciana ar fi putut verifica dacă e indicat să-și pună rochie lungă, nu i-a păsat. Și se vede treaba că nici angajații Ambasadei nu au sfătuit-o cum să se îmbrace. Așa că doamna Ponta a fost singura invitată îmbrăcată netradițional care a purtat rochie lungă. Și doamnele care au venit în costumele populare ale țărilor lor. Daciana și-o fi făcut rochia, lungă, neagră cu o curelușa neinspirată, pentru vreo nuntă de pe la București și cum lingăii de serviciu i-au spus: Daciana ești superbă, ea chiar i-a crezut!
Vă prezentăm spre exemplificare fotografiile cu Principele Albert de Monaco și soția, Regele Felipe al Spaniei și regina, fotografiile cu invitații din Italia, Costa Rica, Guyana, Albania, Bahamas, niciuna dintre doamne neavând rochie lungă. Doamnele din Turcia, Sri Lanka, Brunei sau Kenya care au venit în ținute specifice țărilor lor.
 
Site-ul „Ştiri de Cluj” prezintă o analiză a fotografiei în care apare premierul Victor Ponta făcută de Cristina Bazavan (fost redactor şef la Tabu).
„Să analizăm puțin această fotografie cu care premierul se va lăuda mult în campanie. Mai întâi Domnul. Costumul e mare – și la umeri și la mâneci (la statutul și nivelul domniei sale, putea să-și facă niște costume sur mesure). Croiala sacoului e prost aleasă – când știi că protocolul spune că trebuie să stai închis la sacou, îți alegi un sacou cu o răscroială mai amplă ca să cadă bine tot timpul. Spre comparație, uitați-vă la mâneca și răscroiala sacoului lui Obama. La Doamne e la fel de trist. Doamna noastră a învățat că faza cu mâinile în față e o postură oficială; diferența e însă în ce faci cu mâinile (degetele) – dacă pari stingheră ca o școlăriță care a fost scoasă la tablă, sau hotărâtă. Diferența se mai face și din postură, din cum stau umerii și picioarele. Uitați-vă la postura doamnei Obama. Mai are ceva greșit doamna Ponta, elasticul de păr de pe mână. Domnul Ponta stă cu umărul dinspre doamna Obama mai ridicat, ca apărare. Trupul lui denotă disconfort. Doamna Ponta e înclinată cu capul spre dreapta, spre soț, o poziție de ascultare, dar și de a căuta alint și confort. Avem deci doi provinciali care, la o nuntă, s-au pozat și ei cu nuntașii mai celebri și mai importanți”.
La această analiză mai adăugăm şi rigiditatea excesivă a lui Victor Ponta, în contrast cu poziţia relaxată a premierului italian Matteo Renzi, sau a altor invitaţi, aşa cum reiese din alte poze făcute înaintea recepţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.