Acasă Politic Doi peizani

Doi peizani

DISTRIBUIȚI

Sub conducerea unui partid rural. Asa vom pregati ultimii pasi dinaintea mariajului cu madame Uniunea Europeana si asa vom intra, desculti, nu prea multi, dar sigur muti, in catedrala unde ni se va baga inelul pe deget. Ca PSD va forma majoritatea parlamentara, nu poate fi un element de surpriza pentru aceia care au batut pe jos Romania si s-au intretinut cu babele de la tara. Social-democratia continua sa locuiasca si sa chinuiasca, asemenea unui cancer bezmetic, mintile taranilor si telenovelistelor, categorie care, adunata si inmultita cu indicele normal de furtisaguri electorale, este suficienta pentru ca PSD sa formeze, in alianta ori cu PRM, ori cu UDMR, ori cu amandoua la un loc, o majoritate parlamentara posibil ilara, dar deocamdata functionala. De altfel, categoriile mentionate constituie, conform unor sondaje credibile, grosul armadei nastaseniene, babele si mosnegii de suflet ai unui partid ce plange de grija orbului, in timp ce-l duce de manuta catre prapastie. Ca electoratul pauper si fermier are o atitudine de corpus captivus in incinta trupului obez al celei mai atipice formatiuni politice nu este insa un motiv de rusine, ci chiar o virtute. Asa crede El Insusi Intelectualul Geoana, care mai are putin si isi pune opincile in picere, ca semn de solidaritate cu taranimea romaneasca. Coborarea marelui diplomat din naveta spatiala pe care o calarea la Washington tocmai pe trotineta pesedista de pe Dambovita River denota ceva disperare, ceva masochism, dar cu siguranta un -patriotism familial- iesit din comun. Geoana, acest erou legendar al taranilor romani, iar Nastase, conducatorul cel mai iubit al pensionarelor telenoveliste si maneliste. Cuplul perfect de lideri al milioanelor de amarati ca vai de maica lor, care de-abia de au ce manca si ce bea.

Dupa ce va fi cocotat de electorat pe coviltirul carutei noastre nationale, domn* Nastase va da nervos din bici, asa precum visa de cand era copchil prin Colentina si se caftea cu inaintasii lui Basescu. Cu palaria pusa pe-o ureche, Adi va calari economia sa nationala si personala, in timp ce taranul roman va monta in urechile matelor si gloabelor din batatura numarul adecvat de microprocesoare si de alarme in caz de cutremur, ploaie, grindina, razmerita la birtul din sat, accident nuclear sau avarie la buda din gradina. Intram in Europa, oameni buni, iar PSD-ul, ultimul partid rural de pe continent, are grija de gloaba si de treaba dumneavoastra. Asa va suna goarna partidului in perioada urmatoare, atunci cand, daca tot vin miliarde de euroi de la madame Uniunea Europeana, nu se va mai fura cu sacul, ci cu caruta. Un vehicul silentios, economicos, decapotabil, in caz de nevoie poti monta chiar si o remorca.

Ce te faci insa atunci cand caruta e plina cu oameni? Unde mai pui miliardele de la Uniune, ca doar nu le-ndesi intre oameni, sa le imparta ei. Mister Geoana si-ar baga electoratul taranesc in Mercedesul diplomatiei sale, dar parca are o retinere, plus ca si asa l-a vandut, dupa cum relateaza, ai naibii, astia din presa centrala. Herr Adi ar oferi electoratului pesedist un sut in fund prietenesc catre paradisul fiscal occidental, dar pana si alora din strainatate li s-a aplecat de-atatia romani desteleniti. A mai ramas sa spuna ce vrea doar batranul tribului, inteleptul Ion, zis si Ghinion. Or, el, ca sa nu fie singur pe drum, ar putea propovadui calea de stanga catre ceruri, in vecii vecilor, amin.

Asta nu inseamna ca vom fi nefericiti in urmatorii patru ani. Sub parinteasca obladuire a cuplului de nouveau peizani Geoana si Nastase, vom consuma cantitati din ce in ce mai insemnate de mamaliga ecologica, vom bea trascau cu cifra octanica adaptata la normele UE si vom rosti poeme de recunostinta fata de patrie si partid. Iar cand cuplul regalo-peizan Nastase Geoana va scoate din caruta porcul si gainile, vom simti, precum spune bancul, ca traim intr-un palat. Cat de usor e sa guvernezi Romania…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.