Acasă Politic Dragnea nu va putea fi eliberat condiționat nici la anul, pentru că...

Dragnea nu va putea fi eliberat condiționat nici la anul, pentru că nu s-a îndreptat

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare joi pe o contestaţie depusă de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD solicitând să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal.
Liviu Dragnea nu recunoaște sentința prin care a fost condamnat, susținând că e nevinovat. Conform legislației penale, condamnații pot fi eliberați condiționat mai devreme de terminarea executării dacă arată că s-au îndreptat. Judecătorii români însă consideră că negarea vinovăției pentru un condamnat definitiv arată că acesta nu s-a îndreptat.

Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova şi introdus în sala de judecată având mască pe faţă.

Procesul a început cu o excepţie ridicată de avocaţii săi, care au contestat modul de compunere a completului de la Curtea de Apel Bucureşti, însă magistraţii au respins această excepţie.

Liviu Dragnea a dat o scurtă declaraţie în faţa judecătorilor, în care s-a arătat deranjat de o remarcă a procurorului de şedinţă.

„Sunt o persoană privată de libertate şi nu privativă de libertate, aşa cum l-am auzit pe domnul procuror că a spus în faţa dumneavoastră. A doua remarcă e că am auzit că dumnealui consideră un drept fundamental al CEDO din vreo subspecie a dreptului. Asta arată a mentalitate ca a unui ministru de tristă amintire, care spunea că în România drepturile reprezintă un moft. Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus Dragnea în sala de judecată.

2 COMENTARII

  1. Stai acolo escrocului ca va veni alta condamnare mai mare in dosarul TelDrum unde ai furat 20 mil de euro…asa ai reusit sa iti faci vina aia din Teleorman care se infonde pe 2 strati..

  2. Dute la CEDO ma avocatule si spunele alora care este adevarul din punctul de vedere al clientul tau si pe care tu il sustii,mai Dragnea si tu avocatule ar trebui sa stiti ca in Europa fapta conteaza nu tine cu virgule,aia merg direct pe fondul cauzei, adica ai comis fapta pentru care ai fost condamnat sau nu?,daca nu ma credeti intrebati-o pe L.C.KOVESI pentru ca este procurorul sef al Uniuni Europene si ea are un cuvant care atarna mult mai greut in ochi juristilor de la CEDO decat orice ar spune un judecator sau avocat din Romania;stiu ca te sinti prost Livache pentru ca ai fost agatat de un maruntis dar ai rabdare caci dosarul TELDRUM nu s-a inchis si din ce a aparut in presa din Romania tu esti si in „filmul ala”unul din actori din rolurile principale daca nu chiar primcipalul actor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.