Acasă Politic Dragnea promite că primarii care au trecut la alt partid cu OUG...

Dragnea promite că primarii care au trecut la alt partid cu OUG 55 nu-și pierd mandatul

DISTRIBUIȚI

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că aleșilor locali care au trecut de la un partid la altul în baza OUG 55/2014 nu trebuie să le fie teamă că își pot pierde mandatul argumentând că nu există niciun fel de motivație în acest sens.

„Nu poți să ai efecte sau să aplici un act retroactiv, pentru că ordonanța, la vremea respectivă, era un act normativ în vigoare. Primarii au făcut acele acțiuni în baza unui act normativ în vigoare și atunci nu există niciun fel de motivație ca ei să-și piardă mandatul. Parlamentul oricum va adopta o hotărâre de respingere a ordonanței și probabil că va adopta și unul sau mai multe articole în care să explice care sunt efectele ordonanței respective”, a afirmat Dragnea, la TVR 1.

El a precizat că aleșii locali pot sta liniștiți deoarece au luat niște decizii în baza unui act normativ în vigoare.

„Gândiți-vă că poate să fie o ordonanță, nu știu, în domeniul economic, prin care se adoptă niște măsuri. Ulterior ea va fi declarată neconstituțională. Ce se întâmplă cu toate companiile private și nu numai care în baza acelei ordonanțe și-au făcut un plan de afaceri, au luat niște măsuri și după aia să revină la faza inițială?”, a spus președintele executiv al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.