Acasă Politic Drulă: vor fi concedieri sau tăieri de salarii. Rădoi refuză să răspundă...

Drulă: vor fi concedieri sau tăieri de salarii. Rădoi refuză să răspundă dacă va mai merge la proteste

DISTRIBUIȚI

Astăzi Sindicatul condus de Ion Rădoi a anunțat presa că „între comisia din partea Unitatea Sindicatul Liber Metrou si comisia din partea administratiei  Metrorex SA, s-au stabilit urmatoarele:

  1. Societatea nu va efectua disponibilizari de personal si va cauta alte solutii pentru rezolvarea problemelor de natura economica;
  2. Referitor la micsorarea salariilor aceata se va discuta in cadrul unei intalniri ulterioare a partilor;
  3. Administratia Metrorex recunoaste calitatea USLM de sindicat reprezentativ la nivel Metrorex SA si semnatar al CCM 2020/2021;
  4. Partile convin ca nu vor fi initiate masuri disciplinare impotriva salariatilor pentru oprirea voluntara a lucrului.”

L-am întrebat pe Rădoi dacă așa mulțumimt cum e, va mai participa la protestele anti-mască din Capitală dar acesta nu a răspuns. De ce, am înțeles abia când Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut miercuri, la Palatul Victoria, o serie de anunțuri care aruncă în aer negocierile cu protestatarii de la metrou. El a afirmat că este „imposibil” să nu fie concedieri sau tăieri de salarii și e posibil să se ajungă inclusiv la insolvență:

  1. Au aparut povesti in spatiul public in ultimele 24 de ore care sunt ca la Radio Erevan. Circula un fake news de la sindicat ca s-a pus batista pe tambal, ca salariile raman, personalul ramane. E complet fals
  2. Actiunile penale la DNA si DIICOT isi vor continua cursul
  3. Nu negociem legea. In ce ne priveste la Ministerul Transporturilor si Metrorex nu exista nicio intentie de a da vreun pas inapoi.
  4. Metrorex depune azi la tribunal cererea pentru depsagubire. Nimeni nu scapa de raspundere
  5. S-a bătut Ion Rădoi că salarizarea si personalul rămân la fel. Matematic si contabil e imposibil. Bugetul nu acopera plata salariilor la nivelul actual. Ori se renegociaza salariile, ori disponibilizari, ori varianta a treia cea mai putin fericita dar se va ajunge acolo daca nu exista intelepciune: insolventa si o campanie care intra in insolventa are liberatate mai mare sa faca concedieri sau taieri de salarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.