Acasă Politic După ce Monica Macovei a anunțat că-l susține pe Iohannis,Ponta a pierdut...

După ce Monica Macovei a anunțat că-l susține pe Iohannis,Ponta a pierdut și voturile UDMR

DISTRIBUIȚI

Astăzi după ce Monica Macovei a declarat că-l susține pe Iohannis: „Mă bucur ca domnul Iohannis a declarat că acceptă Acordul pentru salvarea statului de drept și a democrației în România pe care i l-am propus ieri. Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta.” și președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă le va recomanda cetățenilor de etnie maghiară să voteze la al doilea tur de scrutin al prezidențialelor potrivit propriilor convingeri.

Într-o conferință de presă susținută la Cluj, Kelemen Hunor a enumerat argumentele ce au stat la baza acestei decizii, principala fiind aceea că, inițial, majoritatea reprezentaților conducerii Uniunii ar fi dorit susținerea candidatului ACL, Klaus Iohannis, însă acesta nu s-a arătat dispus să discute cu UDMR.

Kelemen Hunor a spus că Victor Ponta a fost un partener de încredere, dar și că UDMR nu se poate afla de aceeași parte cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Alegerile precedente au demonstrat că votanții maghiari votează în mod tradițional cu dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.