Home Politic După ce PSD-ul a făcut-o comisar european, Corina Crețu se delimitează de...

După ce PSD-ul a făcut-o comisar european, Corina Crețu se delimitează de luptele din partid

DISTRIBUIŢI

De la înălțimea funcției pe care o ocupă ca propunere a partidului care a propulsat-o, via Ion Iliescu și nu ca merit al vreunui CV impresionant, acum Corinei Crețu îi cam pute PSD-ul. Nu că n-ar avea ce să miroasă pestilențial la PSD.

CITEȘTE ȘI BLONDA CARE A ÎNGHIȚIT TOT DE LA BOȘOROGUL ION ILIESCU

 

„Pentru mine este clar: misiunea mea în următorii cinci ani este aceea de a fi comisar european și de a reprezenta și România, dar și celelalte state în Comisia Europeană în ceea ce privește politica regională. (…) Mi se pare complet anormal ca numele meu să fie folosit în contextul acesta politic de partid, în care unii au proiecte personale. Rugămintea mea este ca numele meu să nu mai fie folosit în luptele politice care s-au declanșat. (…) Singura mea politică este politica regională”, a declarat Crețu miercuri pentru AGERPRES.

În opinia sa, Victor Ponta este „un foarte bun președinte de partid” și premier, Cabinetul condus de acesta fiind „unul dintre cele mai de succes guverne în UE”.

 

Crețu a subliniat că pe ea a nominalizat-o Guvernul Ponta pentru funcția de comisar european, adică nu PSD-ul.

 

CITEȘTE ȘI CUM O DESCRIE EUGEN MIHĂESCU PE CORINA CREȚU ÎN CARTEA SA

„Eu am fost nominalizată de premierul Ponta, de Guvernul Ponta, pe care îl apreciez foarte mult și mulțumesc pentru această oportunitate pe care mi-a oferit-o. (…) Guvernul Ponta este unul dintre cele mai de succes guverne în UE, lucru subliniat și de Comisia Europeană. (…) România este țara cu aproape 3% creștere economică, în timp ce media europeană este de 1%. Este evident că premierul Ponta este un premier foarte bun. Premierul Ponta a fost și este un foarte bun președinte de partid. Dincolo de eșecul de la prezidențiale, să nu uităm că s-au câștigat anul acesta și locale și europarlamentare. A fost un efort colectiv pe care l-am făcut cu toții și îmi pare rău acum că sunt acțiuni personale iar numele meu este implicat fără să fiu întrebată”, a spus Corina Crețu.

Comisarul european a adăugat că și-ar fi dorit să aibă ocazia să discute personal cu eurodeputatul Cătălin Ivan.

„Eu sunt acum la Strasbourg, unde s-a prezentat programul Comisiei Juncker și, din păcate, domnul Cătălin Ivan nu e aici, pentru că aș fi vrut să vorbesc cu el”, a afirmat Crețu.

Eurodeputatul Cătălin Ivan a susținut miercuri într-un interviu pentru Adevărul Live că atât președintele PSD, Victor Ponta, și președintele executiv, Liviu Dragnea, cât și comisarul european Corina Crețu pot veni cu proiecte în ceea ce privește viitorul partidului.

„Candidatura mea nu este împotriva cuiva. Nu candidez împotriva nimănui. Poate veni domnul Dragnea cu un proiect, dl. Ponta poate veni cu un proiect, Corina Crețu poate veni cu un proiect. Eu la 36 de ani nu sunt disperat să ajung președintele partidului. Dar am obligația să spun când nu sunt de acord”, a declarat Ivan.

Cătălin Ivan a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că ar putea candida la președinția partidului la congresul din primăvară. Înainte de reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD de duminică el a mai declarat că va propune în cadrul ședinței suspendarea președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, din toate funcțiile deținute în partid, pe modelul altor colegi care s-au retras din funcțiile de conducere din PSD atunci când s-au deschis dosare la DNA.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.