Acasă Politic Evacuare cu circ la PRM

Evacuare cu circ la PRM

DISTRIBUIȚI

Fortele de ordine au incearcat, in dimineata de ieri, sa-l evacueze pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, din sediul de pe strada Emile Zola nr. 2, incercare soldata, deocamdata, cu jigniri la adresa executorului judecatoresc si a politistilor.
Vadim

Tudor le-a cerut televiziunilor de stiri sa transmita in direct afirmatiile sale.

Liderul PRM a iesit la balcon, in jurul orei 16,00, si le-a spus ziaristilor ca va face declaratii doar daca televiziunile de stiri ii vor transmite in direct discursul.
 

"Am lucruri importante sa va spun, de exemplu stiu ce i-a spus Traian Basescu lui Adriean Videanu astazi dimineata la 9,45, dar nu va spun decat daca transmiteti in direct. Astept sa cereti permisiunea sefilor vostri", a afirmat el.

Hotararea judecatoreasca este definitive si executorie

Hotărârea judecătorească în baza căreia reprezentanții foștilor proprietari au venit să evacueze Partidul România Mare din clădirea în care acesta funcționează este definitivă și executorie conform legii, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX avocatul Marin Petre.

Reprezentantul urmașului lui Nicolae Caranfil, fost mare inginer român, care a fost proprietarul locuinței din Emille Zola în care funcționează PRM, a explicat că hotărârea pronunțată în ședință publică în 30 septembrie 2010 a fost învestită cu titlu executoriu conform legii.

"Toate hotărârile de ordonanță președințială sunt executorii încă de la prima instanță. Așa spune legea, care este foarte clară în acest sens. Acest gen de hotărâre este definitivă și executorie, nefiind însă irevocabilă. Din acest motiv, ea poate fi atacată cu recurs și a și fost. Noi spunem doar că este executorie, am învestit-o cu titlul executoriu și am apelat la forța legii pentru a o pune în practică", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Marin Petre, reprezentantul urmașului inginerului Caranfil, Andrew George Caranfil.

Acesta a ținut să contrazică și alte susțineri ale preșdintelui PRM, afirmând că, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Editura Speranța SRL nu are nici sediul, nici punctul de lucru în imobilul din strada Emile Zola, iar cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor nu este înregistrat legal la această adresă.

"Din datele de la Registrul Comerțului nu rezultă că ar exista vreo legătură între Editura Speranța și acest imobil. Nici cabinetul europarlamentar al domnului Vadim Tudor nu figurează nicăieri ca fiind înregistrat aici. Aceste cabinete au un regim special, există o evidență a lor, în care însă nu apare vreun cabinet al europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor", a mai declarat avocatul Marin Petre.
 
Avocatul lui Andrew George Caranfil a susținut că atât Corneliu Vadim Tudor, cât și ceilalți membri de partid vor părăsi imobilul în cursul zilei, el precizând totodată că inventarierea bunurilor va dura până seara.
Avocatul Petre Marin îl însoțește în sediul PRM pe executorul judecătoresc Paula Daniela Șomăldoc, alături de o echipă de circa 15 polițiști.

"Facem inventarierea acum", a spus Marin, adăugând că aceasta va dura până în jurul orelor 19.00-20.00.
În hotărârea judecătorească nr. 18831 pronunțată în ședință publică în 30 septembrie 2010, document obținut de MEDIAFAX, se arată că reprezentanții reclamantului au solicitat instanței să dispună pe calea ordonanței președințiale – o cale "de urgență" – evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola, având în vedere faptul că, deși este proprietar, reclamantul nu a putut să intre în posesia bunului său "o perioadă foarte lungă de timp".

Mai mult, din primăvara anului trecut, de când i-a fost constatat dreptul de proprietate asupra imobilului și l-a intabulat în Cartea Funciară, reclamantul plătește taxe și impozite "foarte mari la stat", fără însă a putea folosi în vreun fel imobilul.
Un alt motiv de urgență este acela că urmașul lui Nicolae Caranfil, Andrew George Caranfil, are peste 80 de ani, locuiește în SUA, vrea să se întoarcă în țară, dar nu are unde să locuiască, proprietatea sa din strada Emile Zola nr. 2 fiind ocupată abuziv.
Un alt motiv pentru care PRM ar trebui evacuat de urgență ar fi și "prevenirea unei pagube iminente care nu s-ar putea repara".

"Imobilul se degradează, fiind folosit în mod impropriu ca adăpost pentru câinii vagabonzi și pentru diverse întruniri, reclamantul fiind împiedicat să-l renoveze, consolideze și să-l pun în valoare", reține instanța, citând din susținerile reclamantului.

Urmașul lui Nicolae Caranfil acuză totodată și faptul că PRM "a schimbat destinația imobilului", o parte din spațiu fiind folosită "pentru activități de tipărire de cărți și ziare".
Un alt motiv pentru care PRM a pierdut procesul cu urmașii inginerului Caranfil îl reprezintă restanțele la plata curentului electric pentru sediul din strada Emile Zola, lucru pe care instanța îl consideră un "aspect de natură să justifice urgența măsurii solicitate de proprietar".

Inginerul Nicolae Caranfil, căruia i-ar fi aparținut proprietatea din strada Emile Zola nr. 2, în care funcționează sediul PRM, este cel care a pus bazele rețelei moderne de electricitate și gaze din București. În plus el a fost și cel care s-a ocupat și de gestionarea salbei de lacuri din Capitală, ocupând, din 1930, funcția de șef al Societății Generale de Gaz și Electricitate București, precum și pe cea de director general al Uzinelor Comunale București, care se ocupau cu exploatarea surselor de apă și canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.