Acasă Politic Exasperată, Firea încearcă, în numele PSD, presiuni asupra DNA în dosarul votului...

Exasperată, Firea încearcă, în numele PSD, presiuni asupra DNA în dosarul votului din diaspora

DISTRIBUIȚI

Purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea a transmis un comunicat în urma declinării dosarului privind votul din diaspora, către DNA:

„În legătură cu preluarea Dosarului ‘Diaspora’ de către DNA, din punctul nostru de vedere, legea a fost respectată. Justiția va avea, însă, ultimul cuvânt. Este regretabil ce s-a întâmplat cu votul din afara țării și, de aceea, reprezentanții Guvernului și-au cerut scuze pentru situația creată.

Nu a fost rea-voință și nici o încălcare a legilor. Costul politic a fost dureros. Din acesta, este înțelept să învețe întreaga clasă politică, să fie atentă la legislație și să o îmbunătățească, să prevină astfel de situații nedorite. Legile electorale nu se modifică prin OUG în timpul alegerilor, ci în Parlament, printr-o dezbatere temeinică, așezată. Este o prioritate a parlamentarilor PSD și a partenerilor noștri în perioada următoare”

Firea induce opinia publică în eroare, încercând astfel să pună presiune pe procurori. Chiar Guvernul Ponta a emis în 26 iunie 2014 ordonanță de urgență nr.  45 care reglementa organizarea alegerilor în diaspora la ART.I punctul 6 că:    „(3) Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate se stabilesc de către ministrul afacerilor externe, prin ordin, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor.”

Dar cum spune și ea în comunicat, cu mărinimie, justiția va avea ultimul cuvânt. Estimăm că Diaspora va ajunge cel mai urât coșmar al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.