Acasă Politic Filiala Maramures da in clocot

Filiala Maramures da in clocot

DISTRIBUIȚI

– Bechis si-a dat demisia cu scandal

Prefectul de Maramures, Liviu Bechis, si-a dat, ieri, demisia din functia de presedinte al filialei locale a PSD, la doar o zi dupa ce daduse raportul in fata conducerii din Kiseleff. Proaspatul ex-presedinte al uneia dintre cele mai galagioase si erodate de conflicte organizatii pesediste si-a motivat gestul afirmand ca astfel s- ar incheia definitiv seria mesajelor negative de care s-au facut responsabili unii colegi de-ai sai care au afectat imaginea partidului. Bechis a alimentat, de fapt, el insusi conflictul din filiala chiar la iesirea de la discutiile cu liderii PSD, cand a -lasat- sa-i scape anuntul conform caruia presedintele Consiliului Judetean Maramures, Alexandru Cozma, ar fi cercetat de PNA.

-Soparlita- lui Bechis a fost, insa, -executata- imediat chiar de PNA. Purtatorul de cuvant, Gabriela Neagu, a precizat ca institutia in cauza nu a primit, pana acum, nici o sesizare in cazul lui Cozma.

In conferinta de presa nocturna desfasurata dupa audierea celui de-al treilea lot de baroni, premierul Nastase a sanctionat, la randul sau, afirmatiile lui Bechis. -Nu stiu de unde stie prefectul de Maramures ceea ce nu stie PNA-, a spus seful PSD. El a anuntat, de altfel, ca structura de conducere a filialei maramuresene a partidului va fi dizolvata in cel mai scurt timp, fiind urmata de organizarea unor noi alegeri. -Am tot incercat, am tot avut rabdare, am dorit, am sperat. Nu mai putem sa lasam sa tot comunice cu biletele ca in piesele lui Eugen Ionesco-, a spus Nastase.

O amicitie veche – stricata de alegerile in filiala

O explicatie plauzibila pentru zvonistica lui Bechis este, in opinia colegilor sai de filiala, perspectiva luptei cu Cozma pentru sefia organizatiei. In mod surprinzator, cei doi pesedisti maramureseni erau pana acum prieteni la catarama si se sustineau reciproc in afaceri, ne-au declarat surse din organizatia PSD Maramures. Mai mult, prefectul este banuit de colegii sai ca ar orchestra declansarea unei anchete impotriva lui Cozma, suspiciunile fiind intarite de faptul ca pana acum a mai denuntat la Parchet 14 primari pentru abuz in dauna intereselor private, dupa cum sustin sursele noastre.

Camaraderia Bechis-Cozma ne-a fost confirmata si de deputatul PD Mircea Man. -Au fost mana in mana. S-au ajutat la investitii si licitatii-, ne-a declarat Man, explicand ca Alexandru Cozma este patronul unei firme care se ocupa cu instalatiile in constructii. Amicitia a inceput insa sa scartaie in momentul in care a aparut spectrul unor noi alegeri pentru desemnarea conducerii filialei si, implicit, al unei noi delimitari a sferelor de influenta in judet.

Bechis – prieten la toarta cu Ioan Mircea Pascu

Un alt can-can de notorietate printre pesedistii maramureseni este prietenia dintre Liviu Bechis si ministrul apararii, Ioan Mircea Pascu. -Se lauda ca atata vreme cat este prieten cu Pascu si Cozmin Gusa n-o sa-l schimbe nimeni din functie-, ne-a declarat un membru al filialei PSD. Mai mult, in organizatie se comenteaza si faptul ca Bechis are grija frecvent ca ministrul Pascu sa beneficieze de tot confortul in concediile pe care le intreprinde, din cand in cand, pe plaiurile maramuresene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.