Acasă Politic Final jalnic de carieră pentru Meleșcanu

Final jalnic de carieră pentru Meleșcanu

DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale, Traian Rece, a declarat vineri că și-a retras sprijinul politic acordat candidatului la prezidențiale Teodor Meleșcanu după ce PDS a fost catalogat ca fiind un partid „extremist” și a afirmat că va sesiza CCR că acesta nu poate beneficia de cele peste 300.000 de semnături pe care partidul le-a adunat în contul său, iar dacă va primi un răspuns negativ, îl va da în judecată pe fostul șef al SIE „pentru însușirea unor bunuri”.
Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului”, a afirmat președintele PDS la o conferință de presă.

Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze „aproximativ 180.000 de euro”, bani reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu.

El a spus că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a dat un răspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

„Nu am făcut, în definitiv, decât să-i retragem sprijinul politic, să nu-l mai facem de râs. Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut să ni se dea (n.r. — semnăturile) și ni s-a spus de către BEC că Alianța nu poate să funcționeze. Mi s-a spus de la BEC, cu franchețe, că ‘nu mai puteți să le luați (n.r. — semnăturile), v-a păcălit și ați fost prost, sunt ale lui'”, a susținut Traian Rece.

Liderul PDS și-a motivat retragerea sprijinului politic prin faptul că Teodor Meleșcanu a încălcat protocolul de susținere a candidaturii sale pe care l-a încheiat cu Partidul Dreptății Sociale.

Traian Rece a susținut că fostul șef al SIE i-a spus, în aceeași zi în care și-a depus candidatura la BEC, că „a avut niște vizite în care a fost amenințat și i s-a cerut „să se despartă total de Rece și de partidul lui, care este singurul partid de stânga extremist”.

Potrivit liderului PDS, din cele 450.000 de semnături strânse pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu, 345.000 au fost adunate de partidul său, în intervalul 9-22 septembrie, iar 120.000 — de „tânărul care a fost coleg cu băiatul doamnei Meleșcanu”.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a declarat miercuri pentru AGERPRES că Teodor Meleșcanu și-a depus candidatura la Președinție în calitate de independent și este singurul în măsură să își retragă candidatura.

„Domnul Meleșcanu și-a depus candidatura ca independent însoțită de peste 200.000 de semnături. Singurul care poate retrage candidatura este Teodor Meleșcanu, printr-o cerere pe propria răspundere”, a precizat Muhuleț.

Presa a relatat miercuri că Partidul Dreptății Sociale, care s-a implicat în strângerea de semnături pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu, își retrage susținerea.

Fostul director al SIE și-a depus marți la Biroul Electoral Central candidatura la Președinție în calitate de independent sprijinit de Partidul Dreptății Sociale, Consiliul Național al Societății Civile și Fundația Democrație prin Drept.

„S-au strâns aproape 400.000 de semnături. Strângerea de semnături s-a făcut de Partidul Dreptății Sociale, Fundația Democrație prin Drept și foarte mulți tineri care nu sunt înregimentați — sunt cei care prin Facebook, prin alte forme de socializare au convenit că ar fi bine să facă acest lucru”, a declarat Meleșcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.