Acasă Politic Firea, înspăimântată de ce ar putea spune Nicușor Dan în ședința CGMB...

Firea, înspăimântată de ce ar putea spune Nicușor Dan în ședința CGMB l-a pus pe președintele de ședință să-l dea afară

DISTRIBUIȚI

La ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi unde Gabriela Firea, enervată că nu îi vor trece proiectele care aveau nevoie de 2/3 din voturi, a început să vorbească exact ca o mahalagioaică, a mai avut loc un incident: Nicușor Dan a fost dat afară din sală din dipsoziția președintelui de ședință, consilierul general PSD Marian Orlando Culea.

„Nu mi s-a acordat azi dreptul legal sa iau cuvantul in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Este un abuz. Voi face in zilele urmatoare plangere penala impotriva presedintelui de sedinta. Parchetul si instanta sunt, din pacate, singurele modalitati prin care se poate interactiona cu primaria lui Firea. Recenta retragere a regulamentului de taximetrie care interzicea Star Taxi si Clever Taxi o dovedeste.

Explicatiile juridice
1. Legea 215/2001, care da dreptul parlamentarilor sa ia cuvantul in sedinta de consiliu, are forta juridica superioara regulamentului consiliului local.
2. Prevederea din regulamentul Consiliului General care da dreptul la cuvant doar persoanelor care au vorbit si in comisiile consiliului este ilogca. Ordinea de zi a comisiilor nu este publica, deci nimeni nu poate sa prevada ca proiectul care il intereseaza va fi pe ordinea de zi a comisiilor.”, a explicat Nicușor Dan

Întrebat de jurnalişti la ieşirea din sală de ce a fost dat afară de Poliţie, el a precizat: „Ei au spus că am tulburat probabil, aşa au interpretat dumnealor, mersul şedinţei, am luat cuvântul fără ca preşedintele să-mi dea cuvântul. Eu m-am prevalat de dreptul pe care legea mi-l permite, articolul 52 din Legea administraţiei publice locale. Există un articol din Legea administraţiei publice locale care spune că deputaţii şi senatorii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu local, judeţean sau general şi să ia cuvântul când doresc. Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură, am venit să iau cuvântul aşa cum legea îmi permite. Preşedintele de şedinţă spune că regulamentul CGMB, ROF-ul, este mai important decât legea, ceea ce e o aberaţie juridică (…) venisem să vorbesc despre proiectul Berzei-Buzeşti”, a spus Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.