Acasă Politic Firea oferă miercuri cadouri de zeci de milioane de euro pentru speculatorii...

Firea oferă miercuri cadouri de zeci de milioane de euro pentru speculatorii imobiliari

DISTRIBUIȚI

Primarul General propune pentru ședința Consiliului General de miercuri nu mai puțin de 24 de PUZ-uri, multe dintre ele controversate.
„Revine PUZ-ul pentru extinderea complexului rezidențial Stejarii din Pădurea Băneasa (Jandarmeriei 14). PUZ-ul este ilegal întrucât Legea 24/2007 interzice schimbarea funcțiunii de sere în altă funcțiune, cu excepția altor tipuri de spații verzi. Beneficiul necuvenit pentru proprietar este de 22 milioane euro. În aceeași situație juridică se găsește PUZ Jandarmeriei 2D.
Pentru majoritatea PUZ-urilor Consiliul General oferă investitorilor cadoul de 20% construire suplimentară. Derogarea este prevăzută de lege pentru situații excepționale, dar a devenit, din păcate, regulă. Efectele sunt o supraaglomerare a orașului deja foarte aglomerat și câștiguri de milioane de euro pentru proprietari. De exemplu pentru PUZ Bucovăț 3 Planul Urbanistic General prevede posibilitatea de a construi o suprafață desfășurată de 34.000 mp suprafață desfășurată, iar PUZ-ul propune construirea a 41.000 mp suprafață desfășurată. Câștigul proprietarului este de 2 milioane euro.”, explică Nicușor Dan,
Deputat de București.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.