Acasă Politic Fostul primar al Capitalei lansează acuzații la adresa Gabrielei Firea

Fostul primar al Capitalei lansează acuzații la adresa Gabrielei Firea

DISTRIBUIȚI

„Ziua de ieri ar fi fost un moment bun pentru primarul general al Capitalei să tacă sau măcar să se documenteze mai bine.

În încercarea de a poza într-un apărător al culturii, după declarațiile nefericite privind interzicerea organizării evenimentelor culturale și sportive pe domeniul public, doamna primar general a anunțat printr-un comunicat de presă că Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București—ARCUB a fost până acum în imposibilitatea de a asigura finanțarea celor 58 de proiecte selectate în cadrul programului ‘București — Oraș in-vizibil’.

Arogându-și mantia eroului salvator, doamna Gabriela Firea a anunțat că va salva cele 58 de proiecte asigurându-le finanțarea necesară, acuzându-mă în același timp că, în calitate de primar general interimar, nu am virat alocațiile bugetare cerute de ARCUB pentru a-și finanța activitatea.

Stimată doamnă primar, pentru că bucureștenii au dreptul să cunoască adevărul, vă precizez că în lunile mai și iunie ale acestui an ARCUB-ul mi-a înaintat cereri de finanțare a activității fără a prezenta, în ciuda solicitărilor Direcției Economice, vreo justificare a necesității sumelor invocate.

Pe cale de consecință, am autorizat efectuarea viramentelor necesare acoperirii cheltuielilor de funcționare, salariale și pentru finanțarea acelor proiecte culturale pentru care au prezentat documente justificative.

În plus, după cum chiar dumneavoastră spuneți, cele 58 de contracte au fost semnate de ARCUB în data de 30 mai 2016, drept pentru care nu aveau cum să se regăsească în solicitările de finanțare aferente lunii mai.

În final, îi recomand doamnei primar general să înceapă să trateze administrarea Capitalei cu mai multă responsabilitate și seriozitate și să renunțe la stilul de conducere prin comunicate de presă transmise de pe plajele unde își petrece concediul.” spune Răzvan Ioan Sava, fostul primar al Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.