Acasă Politic Fuziunea cu PSDR in Bucuresti se va face in respectul reprezentativitatii

Fuziunea cu PSDR in Bucuresti se va face in respectul reprezentativitatii

DISTRIBUIȚI

– In negocierile de fuziune intre PSDR si PDSR, partidul condus de Alexandru Athanasiu ridica pretentii asupra organizatiei de Bucuresti, or, stiu ca dumneavoastra tineti mult la aceasta organizatie, pe care ati pus-o pe picioare. Cum priviti aceasta pretentie?

– PSDR este un partid care poarta o legitimitate si un mesaj pretios pentru partidul nostru. Sigur sunt si lucruri care mai trebuie discutate, dar este vorba de o fuziune care presupune un timp pentru acomodari, pentru asumarea valorilor, obiectivelor, pentru crearea unei solidaritati depline.
Asa cum spuneati, organizatia Bucuresti a PDSR este foarte consistenta, nu numai prin rolul ce ii revine, ci si prin calitatea oamenilor, dificultatea problemelor.
In acest scop, managementul fuziunii, la acest nivel, presupune respect reciproc, garantarea reprezentativitatii, asigurarea credibilitatii interne si in afara partidului.

– Aveti un atasament deosebit pentru aceasta organizatie?

– Da, dar aici este vorba de responsabilitate fata de o echipa, fata de electorat, fata de obligatiile asumate. A fost o munca de patru ani de zile. Patru ani am incercat sa construim identitatea politica specifica unei organizatii politice moderne, care sa poata sa explice si sa exprime un punct de vedere compatibil cu diversitatea, si as spune dramatismul situatiei multor categorii sociale. Cei care au lucrat pentru a reda increderea in clasa politica, inselatilor, tradatilor, uitatilor si jecmanitilor cetateni ai Capitalei, merita sansa de a putea duce la bun sfarsit ceea ce au promis concetatenilor lor.

– Care sunt obiectivele dumneavoastra de viitor in privinta organizatiei de Bucuresti. V-ati fixat niste tinte sau mergeti in virtutea inertiei?

– Aceasta organizatie are o misiune extrem de importanta pentru viitor. Aceasta comunitate, care tocmai si-a facut cunoscute forta si competenta, trebuie sa deruleze proiectul asanarii climatului socio-cultural al Capitalei. Este nevoie sa reducem violenta, criminalitatea, coruptia, analfabetismul, disperarea tinerilor, alienarea sociala si umana, culturala si politica, economica si morala. Sunt obiective care cer timp, devotament, solidaritate. Sigur, vom apela la diferite tipuri de actiune sociala.
Mijloacele principale sunt intinerirea, extinderea organizatiilor in zonele periferice ale Bucurestiului, extinderea numarului de cabinete parlamentare, pentru a avea o legatura cat mai buna cu cetatenii.
La ora actuala, avem o organizatie de tineret de exceptie, pe care imi face placere sa o mentionez. Sunt tineri care au una sau chiar doua facultati, au mult entuziasm si, sincer sa fiu, de multe ori ma pun in dificultate cu chestiunile politice pe care le ridica.

Nu exista un razboi cu Traian Basescu, ci doar o confruntare de idei

– Cum veti colabora cu primarul general al Capitalei? Sau cum vor colabora primarii de sector cu acesta? In acest moment, este un razboi declarat intre acestia si primarul general.

– Absolut deloc. Domnul primar Traian Basescu are probleme deosebite legate de campania electorala interna. Sper ca dl Basescu sa fie un primar rational, care sa inteleaga foarte clar ca, pentru binele cetatenilor care l-au ales, atat pe dansul, cat si pe primarii de sector, este necesar sa existe o colaborare optima. In orice caz, dl primar general, in momentul in care iese pe usa Primariei, intra in curtea unui primar PDSR si, ca atare, colaborarea este obligatorie.

– In orice caz, sunteti rivali la nivel de organizatii, pentru ca dansul conduce organizatia PD de Bucuresti. Va bateti pe voturile aceluiasi electorat…

– Nu suntem rivali, caci nu facem parte inca din acelasi partid. Ne batem in idei si asta poate fi productiv, chiar daca deocamdata Partidul Democrat se bate sa depaseasca 6%, iar noi ne batem sa depasim 50%.
Pentru mine, cantitatea este doar un argument pe langa altele. Si ca om politic, si ca manager, sunt decis sa duc la indeplinire, alaturi de colegii mei de partid si de Cabinet, obligatiile asumate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.