Acasă Politic Gabriela Firea a semnat acte ca secretar de stat și în instanță...

Gabriela Firea a semnat acte ca secretar de stat și în instanță sub o falsă identitate

DISTRIBUIȚI

Senatoare PSD sub numele de Gabriela Firea, căsătorită cu Dr.&Dr. Florentin Costel Pandele, fertila politiciană a ocupat în anul 2000 funcția de secretar de stat în Guvernul condus de Mugur Isărescu, după cum arată Monitoarele Oficiale din acea vreme. Toate actele semnate de Firea în această calitate purtau numele său de scenă Gabriela Vrânceanu-Firea.
Identitatea reprezintă prin definiție un ansamblu de date prin care se identifică o persoană. Pentru membrii și angajații guvernului care semnează acte în Monitorul Oficial singura identitate declarată o reprezintă ansamblul „numele și prenumele”. Dacă acestea nu sunt conforme cu realitatea rezultă semnarea unor documente oficiale de o persoană cu identitate falsă.
Vă mirați că legile sunt așa cum sunt? Păi dacă le fac politicieni iresponsabili ca Firea nici nu ne miră. De altfel, Firea a propus o inițiativă legislativă ca pedofilii și violatorii să fie castrați chimic dar a greșit două articole din Codul Penal și Legea a trecut de Senat cu textul că cei care se încaieră să fie castrați chimic, inclusiv victimele încăierării. Detalii AICI.

Am cercetat trecutul său pentru a vedea dacă Firea și-a schimbat cumva pe cale administrativă numele din Gabriela Vrânceanu-Firea în Gabriela Firea și invers și am constatat că nu. De când e senatoare, Firea folosește doar numele de Gabriela Firea pentru că atunci când și-a depus candidatura a trebuit să prezinte buletinul.

Firea susține că s-a căsătorit în 1993 cu Răsvan Firea, înainte de a se naște fiul lor Tudor Ștefan Firea care poartă numele de familie al tatălui. Conform Codului Familiei în vigoare la momentul căsătoriei din 1993, a articolului 27 „la încheierea căsătoriei, viitorii soţi vor declara, în faţa delegatului de stare civilă, numele pe care s-au învoit sa-l poarte în căsătorie. Sotii pot să-şi păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, sa ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.” Prin urmare cei doi puteau să se numească ea Vrânceanu și el Firea sau amândoi Vrânceanu, Firea sau Vrânceanu-Firea. Având în vederea că fiul lor se numește Firea este evident că cei doi „s-au învoit la căsătorie” ca cel puțin soțul să rămână cu numele Firea. Conform Codului Familiei, Gabriela s-ar fi putut numi Gabriela Vrânceanu în continuare sau Gabriela Firea, cum se numește și astăzi. În consecință ambii soți au purtat după căsătorie numele de Firea.

În anul 2000 secretarul de stat Gabriela Vrânceanu-Firea  semnează acte publicate în Monitorul Oficial sub un alt nume decât cel pe care l-a căpătat la căsătorie, cum ar fi HG nr. 1.325 din 14 decembrie 2000 pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 560/1994 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presa „Rompres”, HG 1143 15/11/2000 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 614/2000 pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor destinate acţiunilor prevăzute la lit. a)-d) şi f)-h) din anexa nr. 3/11 la Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000 sau HG 853 28/09/2000 privind stabilirea măsurilor pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerii Camerei Deputaţilor, a Senatului şi a Preşedintelui României din anul 2000.

Am fi putut presupune că madam Pandele și-a schimbat numele pe cale administrativă din Firea în Vrânceanu-Firea între 1993 și 2000 dar verificând pe portalul Registrului Comerțului unde apare asociat în mai multe societăți comerciale, o regăsim începând cu 20.05.2010 sub numele Gabriela Firea, ceea ce ar presupune o nouă schimbare administrativă a numelui din Vrânceanu-Firea în Firea care nu a avut loc.
Dar madam Pandele jonglează cu cele două nume și în acte depuse în fața judecătorilor unde folosește alternativ cele două identități
Verificând pe portalul instațelor de judecată o găsim pe madam Pandele într-un proces la TMB, intentat lui Cristian Boureanu de ea în 29.06.2010, cu numărul  31606/3/2010 sub numele Gabriela Vrânceanu-Firea precum și la ÎCCJ în două procese deschise tot de ea sub numărul 1150/1/2003 și 1156/1/2003  tot sub numele Vrânceanu Firea Gabriela.   
În alte procese în care doamna este intervenient, reclamant sau apelant semnează cereri către judecători sub numele Gabriela Firea, de exemplu la Tribunalul București, în dosarul  1379/3/2002 și la Curtea de Apel, în dosarul 151/2/2003.
Trebuie să fii complet iresponsabil să folosești în documente oficiale nume diferite de cel din buletin.

Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele-etc. se prezintă de fiecare dată ca o persoană superioară, mare jurnalistă, politiciană și președintă de organizație PSD dar nu știe cum o cheamă nici cu buletinul în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.