Acasă Politic Geoană cere din nou MAE să adere la Convenția Anti-Mită a OECD

Geoană cere din nou MAE să adere la Convenția Anti-Mită a OECD

DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Mircea Geoană a făcut vineri un apel către Ministerul Afacerilor Externe pentru a începe procedurile de aderare a României la Convenția Anti-Mită a OECD, în contextul în care există informații în spațiul public despre posibile nereguli în unele procesele de achiziții în sectorul public.
„Fac încă un apel la Ministerul Afacerilor Externe să înceapă procedurile de aderare a României la această Convenție (Anti-Mită — n.r.). România trebuie să devină un standard al transparenței, bunei guvernări și al luptei împotriva corupției în regiune. Dar acest lucru nu se poate realiza în lipsa unor reguli clare și a unor sancțiuni pe măsură pentru cei care comit astfel de fapte, fie că sunt din sistemul public sau privat”, a susținut Geoană, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Mircea Geoană a atras atenția asupra informațiilor apărute în ultimele zile în presă legate de presupuse nereguli în procesele de achiziții publice.

„Faptul că Justiția investighează aceste cazuri nu poate fi comentat sau analizat în spațiul public, dar există un semn de întrebare legat de faptul că sunt luate în discuție fapte care se presupune că s-au petrecut în urmă cu aproximativ 10 ani și putem să ne întrebăm de ce a durat atât de mult?”, se întreabă senatorul PSD.

Acesta a adăugat că, „dincolo de acțiunea Justiției, este clar că există pungi de corupție în jurul achizițiilor publice”, motiv pentru care se impune aderarea României la Convenția Anti-Mită a OECD.

„De aceea, nu înțeleg de ce România este ultima țară din regiune care nu a aderat până acum la Convenția Anti-Bribery (Anti-Mită) a OECD, în condițiile în care până și Federația Rusă a semnat acest acord. „Convention on Combating Bribery of Foreign Public Officials in International Business Transactions” conține o serie de măsuri menite să reducă actele de corupție în statele în curs de dezvoltare, încurajând sancțiuni privind acțiuni ale corporațiilor și firmelor de folosire a mitei în cadrul tranzacțiilor internaționale”, a punctat Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.