Acasă Politic Gheorghe Falcă – unul din artizanii depunerii mandatului de către guvernul Boc

Gheorghe Falcă – unul din artizanii depunerii mandatului de către guvernul Boc

DISTRIBUIȚI

Unul din artizanii proiectului depunerii mandatului de către actualul guvern este primarul Aradului, Gheorghe Falcă, după cum ne-au informat surse oficiale din PDL. Spre deosebire de ceilalți pedeliști care au susținut deschis în ședința de miercuri depunerea mandatului de către guvernul Boc și implicit asumarea riscului unui vot în Parlament al unui nou cabinet PDL, Gheorghe Falcă a preferat să stea în umbră și să dirijeze de acolo evoluția lucrurilor. Conform surselor noastre prezente la ședința de miercuri seara, înregistrarea integrală a ședinței PDL și livrarea discuțiilor către presă ar putea fi opera chiar a vicepreședintelui PDL Falcă, acesta fiind zărit de colegii săi în timp ce înregistra pe leptopul personal toate luările de cuvånt ale parlamentarilor și miniștrilor.
Despre Gheorghe Falcă s-a spus mai de mult că ambițiile sale politice sunt dincolo de mandatul de primar pe care-l are și că doar dosarele de la DNA l-au ținut pe acesta departe de principala scenă politică. În aceste condiții, Falcă a apelat la jocurile de culise, încercånd să-și creeze un cerc de influență cåt mai puternic în partid. Tocmai de aceea au fost vehiculate în ultimele zile numele unor deputați de care nimeni nu auzise vreodată, precum Boghicevici Claudia, despre care s-a spus că are șanse să preia portofoliul Muncii tocmai pentru că este susținută de Gheorghe Falcă.
Potrivit surselor noastre, Falcă nu a luat cuvåntul în ședință, lăsåndu-i pe Sulfina Barbu, Sever Voinescu și pe Cezar Preda să susțină varianta depunerii mandatului guvernului în ansamblu. Cåt despre vot, Falcă nu a votat, deoarece miercuri seară s-a dat doar votul grupurilor parlamentare, iar primarul Aradului a participat la ședință în calitate de membru al BPN.Varianta depunerii mandatului cabinetului a fost susținută la vot de Sever Voinescu, Raluca Turcan, Elena Udrea, Zamfir Iorguș, Vasile Gherasim și Sulfina Barbu. Conform acelorași surse, Falcă este și artizanul ideii formularelor date senatorilor pe care trebuiau bifate numele miniștrilor remaniabili.
Cåt privește varianta remanerii actualului guvern, soluție susținută în proporție covårșitoare de parlamentarii PDL, în cadrul ședinței s-a discutat schimbarea miniștrilor care au creat probleme de imagine partidului. De asemenea, s-a acreditat teza conform căreia înlocuitorii miniștrilor remaniați trebuie aleși din råndul parlamentarilor PDL pentru a consolida politic partidul la nivelul Parlamentului. Deși nu s-au vehiculat nume, portofoliile vizate de remaniere sunt Muncă, Finanțe, Agricultură și Comunicații. Potrivit surselor noastre, varianta intrării lui William Brånză în guvern, la Ministerul Comunicațiilor, beneficiază de un lobby susținut din partea senatoarei Anca Boagiu. Deciziile urmează însă să se ia astăzi, în cadrul Colegiului Director al PDL, programat pentru ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.