Acasă Politic Gigi Becali are interdicție de vot

Gigi Becali are interdicție de vot

DISTRIBUIȚI

 

Gigi Becali, fost europarlamentar, nu-și va putea exercita dreptul de vot din Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat

El este condamnat la pedepse cu închisoarea în mai multe dosare, având de executat trei ani și șase luni de detenție.

 În schimb, Victor Becali și Cristian Borcea, aflați alături de Gigi Becali la penitenciarul Poarta Albă, vor putea vota la alegerile europarlamentare. Victor Becali are de executat o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoare, iar Cristi Borcea, de 6 ani și 4 luni.

Un număr de 46 de persoane aflate în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa şi alte trei persoane arestate la domiciliu au votat, duminică, la alegerile europarlamentare, în timp ce la Penitenciarul Poarta Albă şi-au exprimat acest drept aproape 1.000 de deţinuţi, între care Cristian Borcea şi Victor Becali.
 Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Carmen Şerbănescu, a declarat că în judeţ sunt 31 de persoane aflate în arest la domiciliu, dintre care trei au solicitat să voteze la alegerile europarlamentare 2014 şi şi-au exercitat acest drept.
De asemenea, au cerut să îşi exercite acest drept 46 din cele 50 de persoane cu drept de vot aflate în arestul Poliţiei Judeţene.

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a informat, vineri, că 987 dintr-un total de 1.295 de persoane private de libertate cu drept de vot și-au exprimat intenția de a merge la urne. Procesul electoral se va desfășura în locuri special amenajate din incinta locurilor de detenție, unde reprezentanții comisiilor electorale locale vor instala urne mobile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.