Acasă Politic Ginerele lui Voiculescu explică motivul supărarii pe Constantin: prejudiciul din dosarul ICA

Ginerele lui Voiculescu explică motivul supărarii pe Constantin: prejudiciul din dosarul ICA

DISTRIBUIȚI

Laurenţiu Vasile, soţul Corinei Voiculescu, îl atacă dur pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o scrisoare deschisă. Ginerele lui Voiculescu îl acuză pe ministrul Agriculturii că a minţit grav, sublinind că acesta s-ar fi lăudat în faţa unor persoane că ministerul pe care îl conduce nu are niciun prejudiciu, dar că a ascuns acest lucru pentru a nu-şi strica imaginea. Redăm integral textul scrisorii:

“Pentru Daniel, Ne cunoaştem de aproape zece ani şi am împărţit de la patul de spital, halba de bere, bucuriile copiilor noştri, lacrimile soţiilor şi până la zeci de mii de euro în vacanţe. Lumii întregi poţi să spui ce vrei. Şi poate tinereţea şi figura ta inofensivă te ajută pe termen scurt să păcăleşti. Poate că dl Ponta te mai crede, dar când muşti mâna care te-a hranit, nici Dumnezeu, nici dl Ponta nu au cum să uite. Acum sunteţi prieteni. Ce vei face însă când dl Ponta nu va mai fi Prim Ministru? Chiar dacă dl Voiculescu ar fi fost un oarecare sau un duşman, tot nu aveai dreptul moral şi legal să ascunzi adevarul, doar de dragul funcţiei. Ai minţit grav! Ai spus in prezenţa mai multor persoane faptul că Ministerul Agriculturii nu are niciun prejudiciu, dar că tu nu poţi sa declari asta pentru ca îţi strici imaginea. Adevarul va ieşi oricum la suprafaţă, mai devreme sau mai tarziu! Sunt lucruri in viata pe care odată pierdute, nu le mai poti recupera. Respectul este unul dintre ele. Esti un perdant!”.

La începutul anului, Dan Voiculescu a postat pe blogul personal un text în care l-a atacat dur pe Daniel Constantin, considerat omul său de încredere. „Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie. Acelaşi lucru se va întampla şi cu acoliţii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiţia să facă dreptate”, a scris Voiculescu, pe blog.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a răspuns lui Dan Voiculescu, într-un mesaj postat tot pe blogul personal. Daniel Constantin spune că i-a comunicat lui Voiculescu, încă din 2012, „că nu va interveni în niciun dosar“. „Nu o să comentez/interpretez niciodată remarcile subiective ale unui om aflat într-o situaţie dificilă. Ca om regret necazurile prin care trece Dan Voiculescu. Îi mulţumesc pentru sprijinul şi încrederea acordate unui tânăr la intrarea în politica mare. Ca ministru în Guvernul ţării, dar şi ca simplu cetăţean responsabil, trebuie să respect legile şi deciziile justiţiei, chiar dacă ele afectează un om faţă de care am fost apropiat“, a scris, la rândul său, Daniel Constantin.
Şi Mihai Craiu, fostul director general al trustului Intact, a lansat un atac dur la adresa fostului său patron, Dan Voiculescu. „Orice infractor cu formaţie de miliţian aşa cum eşti tu, îşi creează o legendă ( de unde şi termenul de specialitate ‘legendat’ ca să poată supravieţui el şi camarila lui, curtea lui…. legenda ta a fost că eşti victimă politică… O minciună enorma propagată de sute şi mii de ori pe toate canalele ‘gâdite’ ( da, e fără litera “n”) de tine în speranţa că minciunile tale legendate în timp cu perseverenţă devin adevăr“, scrie Mihai Craiu, pe blogul său personal. Dan Voiculescu a jucat un rol crucial în ascensiunea politică a lui Daniel Constantin. În 2009, Constantin este numit şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), de către ministrul de atunci al Agriculturii, Ilie Sârbu, la recomandarea lui Dan Voiculescu. În primăvara lui 2010, când Dan Voiculescu, preşedintele PC, decide să facă un aparent pas în spate, îl instalează în fruntea partidului chiar pe Daniel Constantin, devenit astfel omul său de încredere. În 2011, Dan Voiculescu negociază direct cu Crin Antonescu alianţa PNL-PC, ca parte a USL, iar cel care semnează protocolul, din postura de preşedinte formal, este Daniel Constantin. În primăvara lui 2012, USL preia guvernarea iar premierul Victor Ponta îl numeşte pe Daniel Constantin ministru al Agriculturii. Din postura de protejat al lui Dan Voiculescu, dar acoperit cu funcţia de preşedinte al PC, Daniel Constantin ajunge deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi îşi păstrează portofoliul Agriculturii în Guvernul Ponta 2. Anul 2013 aduce ruperea USL, însă Daniel Constantin schimbe rapid barcă, îl critică de Crin Antonescu şi rămâne alături de Victor Ponta, care îl numeşte viceprim-ministru. Actualul ministru al Agriculturii este legat de omul de afaceri si printr-un contract de împrumut. Conform declaraţiei de avere, în 2007 si 2008, Constantin a luat cu împrumut de la Voiculescu suma de 295.000 de euro: creditul de 100.000 de euro scadent în anul 2016, respectiv 195.000 de euro scandent în 2017. Pe vremea când a luat bani cu împrumut de la omul de afaceri, Daniel Constantin era director la o firma de consultanţă a familiei Voiculescu, „Logicons SA“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.