Acasă Politic Grapini, impresionată de „Papa de la Roma”

Grapini, impresionată de „Papa de la Roma”

DISTRIBUIȚI

Grapini. Maria Grapini lovește din nou. Deja celebrele sale agramatisme sunt completate acum și de referiri generice la personaje inexacte. Candidata lui „Felix” Voiculescu la europarlamentare nu pierde nicio ocazie de a se face de râs în public. Fie online sau on air. Grapini a comis-o din nou, joi, într-o conferință de presă de la Ploiești. Textilista, ajunsă între timp ministresă în guvernul  Ponta, a declarat că a decis să rămână în politică atât timp cât va trăi, convingând-o în acest sens „un discurs al Papei de la Roma”. Care dintre cele câteva sute care s-au perindat până acum la conducerea Bisericii Catolice? Maria Grapini a afirmat, joi, într-o conferință de presă la Ploiești, răspunzând unei întrebări, că a avut momente în care a regretat că a intrat în politică, dar în cele din urmă a decis să nu renunțe.

„M-a liniştit definitiv şi am spus că rămân în politică atât cât voi trăi. A fost un discurs al Papei de la Roma în care spunea că ei nu pot face politică, dar cei care nu fac politică fac cea mai proastă politică pentru că ceea ce spun că ştiu să facă, inteligenţa, ideile nu şi le pot pune în aplicare stând la o parte şi lăsând pe alţii să facă politică proastă”, a afirmat Maria Grapini. Presupunem că, cel mai probabil, doamna Grapini s-a referit Alexandru al VI-lea, mai cunoscut pentru cei ca ea drept „Papa Borgia”, un personaj al Vaticanului mult mai apropiat de cele lumești și de femei ariviste sau avide de tot soiul de bunuri materiale sau sinecuri.

„Din seria politicii și pentru că auto”

Îndrăzneala madamei Grapini a mers și mai departe, spunând despre ea că este un fel de port-stindard al oamenilor pregătiți care au îndrăznit să intre în mocirla politică. Ea a adăugat, răspunzând unei întrebări, că în politica românească sunt puține elite, criticându-i pe cei care sunt ”bine pregătiți profesional, moral” și nu se implică. „Eu condamn elitele care se consideră elită şi nu vor să facă politică. Prin diferenţă, matematic vorbind, dacă oamenilor bine pregătiţi profesional, moral, le este teamă să intre, să se arunce în această activitate în care, e adevărat, eşti blamat, ţi se inventează câteodată multe lucruri, eşti expus, dar dacă nu îţi asumi acest lucru, atunci nu ai de ce să critici că ajunge ăla cu meserie auto în Parlament. Nu ai de ce să critici! Intră tu, elită!”, a afirmat Maria Grapini.

Ea a mai spus că discursul politic românesc din prezent este unul „condamnabil”, dar că nu i se pare corect ca „o categorie socio-profesională să fie blamată la grămadă”, a adăugat textilista din ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.