Acasă Politic Guvernul il vrea pe Serban Madgearu din nou in CNA

Guvernul il vrea pe Serban Madgearu din nou in CNA

DISTRIBUIȚI

Guvernul i-a nominalizat, in sedinta de joi, pe Serban Madgearu si Cristina Trepcea pentru posturile ramase vacante in Consiliul National al Audiovizualului, iar ca supleanti pe Sotir Caragata si Dorina Mihailescu.

Propus pentru primul mandat de taranisti si trecut ulterior in tabara pesedista, Serban Madgearu a fost presedinte al CNA pana in toamna acestui an, cand i-a expirat mandatul. Pe langa mandatul fostului presedinte al CNA, in 2002 au mai expirat mandatele lui Mircea Diaconu si Sotir Caragata (ultimul se regaseste pe lista propunerilor Guvernului pentru membri supleanti in CNA).

Pentru celalalt loc, grupul social-democrat si umanist i-a propus pe Radu Teodorel, grupul PRM pe Dan Diaconescu, iar grupul PD, cu sustinerea PNL, l-a propus pe Claudiu Saftoiu.

Consiliul National al Audiovizualului are in componenta 11 membri si este numit de Parlament. Pentru cele 11 locuri din Consiliu, propunerile vin din partea Senatului pentru trei membri, Camerei Deputatilor – trei membri, presedintelui Romaniei – doi membri, Guvernului – trei membri. Consiliul este condus de un presedinte asimilat functiei de ministru, numit prin votul Parlamentului dintre membrii consiliului, la propunerea acestora. Mandatul presedintelui CNA este de doi ani si poate fi reinnoit o singura data.

In prezent, presedintia interimara a CNA este asigurata de Gabriela Stoica.

Pe timpul mandatului lui Madgearu, Opozitia s-a plans ca nu are acces la canalele media, dar CNA nu a reactionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.