Home Politic Hoțul strigă hoții. Sesizarea șantajistei Firea respinsă de CCR

Hoțul strigă hoții. Sesizarea șantajistei Firea respinsă de CCR

DISTRIBUIŢI

În urmă cu câteva luni, Înalta Curte a decis definitiv și irevocabil că Gabriela Firea a șantajat-o pe membra CNA Narcisa Iorga. Azi, pe rolul CCR este înregistrată sesizarea mahalagioacei șantajiste în procesul în care îl acuză pe Traian Băsescu de șantaj.
Curtea a reținut că dispozițiile art. 312, alin 2 din Codul de procedură penală sunt incidente și în cazul urmăririi penale declanșate împotriva persoanei care ocupă funcția de președinte al României, impedimentul legal temporar care determină acest lucru fiind imunitatea acestuia.

Procurorul de ședință le-a cerut joi judecătorilor Curții Constituționale a României (CCR) respingerea excepției ridicate de senatoarea PSD Gabriela Firea, însă a apreciat că se impune o interpretare a dispozițiilor care vizează imunitatea președintelui României, deoarece sunt „lapidar reglementate”.

După prezentarea concluziilor pe fondul excepției, reprezentantul Ministerului Public a solicitat CCR să constate constituționalitatea prevederilor criticate cu o rezervă de interpretare a Curții, apreciind că dispozițiile privind instituția imunității șefului statului sunt lapidar reglementate. Procurorul a adăugat că se impune din partea CCR să indice cum trebuie aplicate aceste prevederi.

Curtea Constituțională a României a discutat joi excepția de neconstituționalitate a senatoarei PSD Gabriela Firea în legătură cu imunitatea șefului statului, ridicată în cadrul procesului în care a contestat decizia Parchetului General de suspendare a anchetării președintelui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

CCR a analizat excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.312 alin.(2) din Codul de procedura penală „în măsura în care se aplica Președintelui României”.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuză pe șeful statului de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în legătură cu plângerea penală depusă Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucură de imunitate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.