Acasă Politic Ilie Ilascu multumeste pentru eliberarea sa lui Iliescu, Vorodin si C.V....

Ilie Ilascu multumeste pentru eliberarea sa lui Iliescu, Vorodin si C.V. Tudor!

DISTRIBUIȚI

– Domnule Ilie Ilascu, consecintele razboiului de pe Nistru au facut din dumneavoastra o victima a unor interese geopolitice, fiind, in final, intemnitat noua ani in inchisoarea unui -stat- nerecunoscut de nimeni in lume. Cine se face vinovat de suferintele unui martir roman?

– Adevarul despre razboiul din Transnistria nu s-a spus inca sau, daca vreti, a fost spus pe jumatate. In Transnistria nu a fost un conflict militar, in termenul uzual al cuvantului, ci un adevarat razboi intre Moldova si Rusia. Din acest punct de vedere, nici nu exista Transnistria, si cu atat mai putin conducerea autoproclamatei republici moldovenesti nistrene. Exista doar interesul Rusiei! Daca e vorba de suferinta, aflati ca m-a durut cumplit si m-a jignit in acelasi timp gestul fostului presedinte Emil Constantinescu de a-l decora pe Petru Lucinschi. Imi pare rau ca spun asta, dar a fost exact ca un scuipat in ochi! Asta mai lipsea: Lucinschi sa fie decorat pentru ca intreaga sa viata a fost un romanofob patimas, denaturand tot ceea ce a fost national, iar in tineretea sa revolutionara a deportat mii de tineri din Basarabia, pe asa-numitele foi comsomoliste, trimitandu-i in regiuni indepartate din Rusia. In locul lor a adus -specialisti- rusi, pana si usierii erau specialisti! Ei bine, s-a vazut clar ca daca, intr-adevar, s-a dorit sa fiu eliberat, acest fapt s-a realizat. Intelegeti ca pana acum n-a existat o vointa politica in acest sens.

– Cat de mult ati simtit sprijinul Partidului Romania Mare?

– Daca nu era Corneliu Vadim Tudor, astazi eram la Tiraspol! Romania Mare a fost unicul partid care mi-a intins o mana in suferinta?ë Corneliu Vadim Tudor s-a tinut de cuvant in tot ceea ce mi-a promis si de aceea ii spun astazi in libertate: -Iti multumesc, domnule Vadim!- Fara discutie, trebuie sa aduc multumiri si conducerii Romaniei care s-a implicat in solutionarea cazului, precum si presedintelui Vladimir Voronin, care nu s-a opus unor intelegeri diplomatice, dimpotriva, a fost un excelent executor!

– La Bucuresti va asteapta un fotoliu de senator; cu ce ganduri veti intra in viata politica romaneasca?

– Dupa cum stiti, Partidul Romania Mare este un partid disciplinat, iar pozitia sa rezulta din consultari colective. In acest sens, ma voi subordona disciplinei de partid, sustinand, firesc, in Parlamentul Romaniei, atitudinea partidului condus de Corneliu Vadim Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.