Acasă Politic Iliescu nu vede conexarea cu zona politică a dosarului lui Năstase, Ponta...

Iliescu nu vede conexarea cu zona politică a dosarului lui Năstase, Ponta îl contrazice

DISTRIBUIȚI

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astăzi că nu vede dosarul lui Năstase ca pe unul politic dar că fostul premier Adrian Năstase a devenit pe nedrept și în mod exagerat simbolul corupției în România, el spunând că noua condamnare a acestuia este un coșmar. "Sper să se încheie acest coșmar, care este și nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare răspunde de faptele lui, dar e o chestiune care într-adevăr a devenit agasantă și pentru omul în cauză, și pentru climatul general, și pentru încrederea în instituții", a declarat  Ion Iliescula  RFI. În opinia sa, ceea ce i se întâmplă lui  Adrian Năstase  este "nedrept". "E nedrept pentru Adrian Năstase, în sensul încercărilor la care este supus, nu întotdeauna meritat.  Vorba aia, a fost o dată o încercare, eliberat, din nou reîncarcerat. A devenit simbolul corupției în România? Mi se pare că e cam exagerată treaba asta! (…) Mi se pare că a căzut la mijloc un om care are și meritele lui în toată dezvoltarea societății românești. Repetarea acestei chestiuni după câteva luni de încarcerare devine supărătoare", consideră Ion Iliescu.

Iulia Timoșenko de România

Nu de tocmai de aceeași părere este și premierul și actualul șef din Kiseleff, Victor Ponta. Acesta este de părere că Adrian Năstase este un condamnat politic și o victimă a regimului Băsescu, în condițiile în care președintele  Traian Băsescu  a instituit din 2005 prin  Monica Macovei  și Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.
În același  timp, Ponta a comparat situația lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoșenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.