Home Politic În biroul său luxos, ministrul Gerea a uitat anii când era muncitor...

În biroul său luxos, ministrul Gerea a uitat anii când era muncitor electronist

DISTRIBUIŢI

Reinstalat recent în funcția de ministru, Andrei Dominic Gerea a dat de pământ cu „cei de la Electrica Transilvania Nord” în problema orașului Carei, rămas în beznă chiar în noaptea de Revelion, avaria durând două zile. Ministrul însă nu a spus niciun cuvânt de mulțumire pentru angajații Electrica care au lucrat non-stop în ger, inclusiv în noaptea de revelion pentru ca avaria să nu dureze o săptămână. Nicio vorbă bună pentru ei, doar amenințări: „Dacă discutăm din punct de vedere tehnic, au plesnit toate cablurile de alimentare. Dar părerea mea e că la baza acestui accident nefericit stă indolența celor care trebuiau să abiă grijă să promoveze invesțiile necesare în timp util în așa fel încât să nu se ajungă în această situație. Cei de la Electrica Transilvania Nord împreună cu factorii locali care trebuiau și ei să sesizeze. Această problemă a cablului de 6 kV se știe de foarte multă vreme. România a trecut la cablurile de 20 de kV cu mult timp în urmă, deci problema era cunoscută. (…) De săptămâna viitoare corpul de control al ministrului va merge acolo și va analiza ce s-a întâmplat și vom identifica vinovații prin indolență și pasivitate și îi vom pedepsi pe toți”, a precizat Dominic, țanțoș, la televizor. El a mai spus că a aflat, cu această ocazie, că mai sunt anumite zone, nu multe, unde se mai alimentează cu cabluri de 6 kW. „Vom face o analiză de urgență și vom vedea care sunt măsurile care se impun. Nimeni în acest Guvern nu tolerează indolența și incompetența”, a încheiat noul ministru. Adică știm că e rahat dar noi îl vrem bici care să și plesenească!
Uitând vremurile când era și el muncitor electronist la Automatica și apoi la ICE, Gerea de la înălțimea funcției sale, nu și-a coborât privirea ucigător-pătrunzătoare până la nivelul muncitorilor Electrica Nord care au săpat în solul înghețat în noatea de Revelion, reparând la cablurile avariate. Așteptăm cu interes să vedem cum îl va pedepsi Gerea pe fostul ministru PSD Constantin Niță care, „indolent și pasiv” deși „problema era cunoscută”, a permis această situație. Oare în fișa postului lui Gerea a citit el că scrie: „va aplica pedepse vinovaților”? Pedepse sunt prevăzute doar în Codul penal și Gerea nu pare a putea judeca. Adică nu e judecător.

Electrica Distributie Transilvania Nord a anunțat că pentru anul 2015 este deja prevăzut un amplu proiect de inlocuire a cablurilor vechi din municipiul Carei. Deci măsuri s-au luat, dom’ ministru. Pe mata nu te-a anunțat nimeni?
Gerea a mai fost ministrul Economiei pentru câteva luni până în februarie 2014, când tot ca și acum, plin de zel muncitoresc a anunțat sforăitor că va privatiza Oltchim. Nu i-a ieșit. Angajații de la Oltchim sunt în continuare șomeri. Dar de 65 de ani, România e învățată cu miniștri, membri de partid care au uitat că au fost mai întâi simpli muncitori, calificați, ce-i drept.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.