DISTRIBUIȚI

Codul de Procedură Civilă prevede că orice executare silită poate fi suspendată pentru motive temeinice în urma unei cereri adresate instanței competente. Asta trebuie să facă și Primăria Capitalei în mult trâmbițata situație a blocării conturilor de către Costică Constanda care are de încasat uriașa sumă de 100.000.000 de EURO. Însă Direcția Juridică a Primăriei, în loc să se preocupe de problemele orașului, se ocupă cu chemarea în judecată a jurnaliștilor care o critică pe Gabriela Firea, din ordinul ilegal al Primarului General care ar vrea ca toată lumea să o idolatrizeze deși majoritatea o desconsideră.
Primarul Gabriela Firea a insistat în ultima săptămână ca membrii CGMB să voteze o hotărâre prin care îi oferă omului de afaceri Costică Constanda o suprafață de teren în Satul Francez în schimbul sumei datorate. Pe bună dreptate, Ana Maria Ciceală, consilier general USR, a declarat că se abține de la vot în lipsa unei evaluări a terenului, făcută de un expert, care să precizeze clar valoarea suprafeței și dacă schimbul este avantajos pentru municipalitate. Cum consilierii USR și PNL s-au opus acestui schimb, astăzi ar urma ca toate conturile Primăriei să fie blocate până la concurența sumei datorate.
Desigur că Primăria ar fi putut să încerce suspendarea executării silite, având în vedere că Firea a trimis astăzi o scrisoare președintelui Iohannis și președinților celor două camere ale Parlamentului în care îi avertizează că „instituirea popririi conturilor Municipiului București, anunțată de Costică Constanda, va avea repercursiuni (n.r. greșeala îi aparține Gabrielei FIREA) directe extrem de grave asupra calității vieții cetățenilor Capitalei.” Așadar motive mai temeinice pentru o suspendare a executării probabil că nici nu ar exista.
Disperată să semneze tranzacția cu Constanda, Firea nu a înțeles poate că scrisoarea trebuia adresată președintelui instanței municipiului București și nu președintelui României, al Camerei Deputaților, al Senatului, premierului și ministrului de Finanțe.

3 COMENTARII

  1. FIEREA e pe ultima suta de metri cu escrocheriile din Bucuresti,stie ca se duce dracului dupa alegeri.Probabil ca o sa fuga in Grecia impreuna cu alti pesedisti deja si-au cumparat mai multe proprietati toti in aceeasi insula.Daca nu cumva le strica intre timp DNA planurile si trebuie sa fuga toti in Costa Rica la EDITAT lui Udrea

  2. ACEST MOD DE OPERARE SE PRACTICA DE 30 DE ANI , PE LANGA SUMELE CUVENITE CELOR DOI FARAONI MAI EXISTA PARANDARAT SI EPNTRU CEI DIN JUSTITIE, ASA A RAMAS ROMANIA SARACITA SI PRABUSITA.

  3. Din pacate nu este prima data cand uni”oameni de afaceri”si nu numai sprijiniti de justitia oarba din Romania scot dator statul sau primariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.