Acasă Politic In Texas, Tribunul a fost batut mar de -Bunicuta-

In Texas, Tribunul a fost batut mar de -Bunicuta-

DISTRIBUIȚI

Turul II al alegerilor din anul 2000 a transat clar preferintele romanilor din America. Pe ansamblu, din datele oficiale care ne-au fost comunicate de Ambasada Romaniei la Washington reiese ca Iliescu a intrunit doua treimi din voturi, rezultat care reflecta si optiunea intregului electorat roman la data aceea.

Totusi, lehamitea electorala a fost un alt element remarcabil in turul secund desfasurat in America pentru alegerea presedintelui Romaniei. La vot au participat doar 27% din numarul celor care s-au prezentat in primul tur al alegerilor.

Pe de alta parte, -bunicuta- l-a facut praf pe -tribun- in Texas, Ion Iliescu obtinand in patria crescatorilor de cornute 93,3% din sufragii, iar Vadim doar restul de 6,7%. Rezultatul nu inseamna ca romanii din Texas au vederi politice neo-comuniste: cei care s-au prezentat la sectia de votare din Dallas i-au acordat, in primul tur al alegerilor din 2000, doar 6% din voturi lui Ion Iliescu, si 1,2% lui Corneliu Vadim Tudor. Tot in primul tur, romanii din statul unde presedintele Bush a ocupat functia de guvernator, au votat in proportie de 59% pentru candidatul Mugur Isarescu, si de 26% pentru Theodor Stolojan.

Poetul expirat al curtii ceausiste a incasat batai la fel de crunte din partea electoratului care a votat la Washington (87,9% scor pentru Iliescu), Boston (91,8%), Minneapolis (95,4%), Seattle (81,2%) si San Francisco (82,5%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.