Acasă Politic În urma demersurilor senatorului USR Mihai Goţiu, microhidrocentrala ilegală de pe Someşul...

În urma demersurilor senatorului USR Mihai Goţiu, microhidrocentrala ilegală de pe Someşul Cald a fost demolată

DISTRIBUIȚI

Microhidrocentrala ilegală ridicată pe Someşul Cald a fost demolată, arată într-o postare pe Facebook, senatorul USR Mihai Goţiu. După o întâlnire cu cetăţenii din Beliş şi Mărişel, senatorul clujean s-a oprit, duminică, pe marginea Someşului Cald, pentru a verifica ce se întâmplă cu construcţia ilegală în legătură cu care a sesizat, oficial, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

„Recunosc că a fost o surpriză, plăcută, chiar şi pentru mine: microhidrocentrala a fost demolată! Iar acest lucru s-a întâmplat în mai puţin de o lună de la primirea răspunsului de la MDRAP, prin care eram informat că nu există nicio autorizaţie şi niciun aviz pentru construcţia în discuţie!”, a explicat Mihai Goţiu, care a postat şi o filmare de pe râul Someşul Cald, cu locul în care se afla construcţia.

„Îi mulţumesc cetăţeanului care mi-a atras atenţia asupra construcţiei şi tuturor celor care se implică pentru salvarea râurilor şi pădurilor României şi care luptă împotriva ilegalităţilor şi abuzurilor de orice fel din ţara asta. Sper că această victorie fulger să vă dea încredere să continuăm lupta!”, a scris senatorul USR.

De asemenea, Mihai Goţiu a anunţat că va merge mai departe în acest caz. „Voi continua demersurile pentru ca toţi cei responsabili şi cei care au închis ochii când microhidrocentrala se construia fără niciun act legal să răspundă financiar şi penal!”, a mai promis senatorul clujean.

La sfârşitul lunii martie, Mihai Goţiu a participat la un protest al pescarilor sportivi împotriva reluării lucrărilor la mincrohidrocentralele de pe Someşul Rece, care ar urma să se construiască, abuziv, în Parcul Natural Apuseni. După ce a făcut publice detaliile abuzurilor legate de MHC-urile de pe Someşul Rece şi a sesizat autorităţile centrale, senatorul USR a fost informat, de un cetăţean şi cu privire la construcţia de pe Someşul Cald.

Pe 1 aprilie 2019, Goţiu a interpelat MDRAP, de la care a primit un prim răspuns pe 15 aprilie, în care a fost informat că nu există nicio autorizaţie de construire pentru microhidrocentrală, iar imobilul nu este înregistrat la Oficiul de Cadastru. Administraţia Bazinală de Apă Someş -Tisa a confirmat, la rândul ei, că nu există aviz de gospodărire a apelor pentru construcţie, motiv pentru care a aplicat o amendă contravenţională de 10.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.