Acasă Politic Inconștiență: PSD anunță că va oferi prin lege oamenilor aflați în șomaj...

Inconștiență: PSD anunță că va oferi prin lege oamenilor aflați în șomaj tehnic salarii în mână mai mari cu 16,37% decât cele luate când mergeau la serviciu

DISTRIBUIȚI

Guvernul Orban a emis o ordonanță de urgență prin care a decis să acorde un ajutor companiilor care trimit oamenii în șomaj tehnic, suportând de la buget 75% din salariul net al 75% dintre angajații trecuți în șomaj tehnic, angajatorii urmând să achite taxele aferente salariului. Sumele vor fi limitate în funcție de salariul mediu brut pe economie.

Conform legislației fiscale instituite de PSD la inițiativa Olguței Vasilescu, absolventă de Filologie, din salariul brut al fiecărui angajat, 58,62% merge în buzunarul omului iar 41,37%, reprezentând CAS, CASS și impozit pe venit la buget, angajatorul plătind și o contribuție separată de 2,25%.

Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Muncii, acum consilier la Parlamentul României anunță că PSD va modifica OUG 30/2020 în Parlament astfel încât oamenii să primească în buzunar 75% din salariul brut, cu 16,37% mai mult decât atunci când lucrau. Iată anunțul lui Vasilcoiu:

„Asociațiile oamenilor de afaceri reclamă că OUG 30/2020 a Guvernului Orban este aproape inaplicabilă. Pentru a veni atât în sprijinul companiilor, cât și al angajaților, PSD va amenda OUG 30 în Parlament astfel încât oamenii trimiși în șomaj tehnic să primească în mână 75% din salariul brut (dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie), nu din cel net și să fie scutiți de plata CAS, CASS și a impozitului pe venit. De asemenea, vor putea primi acești bani toți angajații societăților comerciale, nu doar 75% dintre ei, așa cum prevede Ordonanța 30. Nu în ultimul rând, PSD va elimina condiția obținerii certificatului de urgență, care este o procedură birocratică inutilă.
Totodată, părinții vor putea lua 75% din salariu pentru a sta acasă cu cei mai mici de 12 ani, pe timpul închiderii școlilor, chiar dacă nu au epuizat concediul de odihnă (așa cum prevede OUG 30) și inclusiv pe perioada vacanței școlare, care începe pe 3 aprilie, astfel încât copiii să nu ajungă, din lipsă de alternativă, la bunici, adică cea mai expusă categorie!”

Asociațiile oamenilor de afaceri reclamă că OUG 30/2020 a Guvernului Orban este aproape inaplicabilă. Pentru a veni atât…

Publicată de Cristian Vasilcoiu pe Luni, 23 martie 2020

5 COMENTARII

  1. PSD ar trebui sa mareasca somajul tehnic cu 90 % si sa plateasca firmele cu dobanda platita de stat prin introducerea credite bancare si rambursari de TVA In 2021 PSD va da o dobanda subventionata de 100 %.Contractul de munca privind somajul tehnic nu se va suspenda deoarece se poate prelungi la distanta care pastreaza salariatii doar daca lucreaza la domiciliu de catre angajator.Angajatorul poate mari salariul economic de 2230 iar in 2021 2235

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.