Acasă Politic Inculpații Ghiță și Dragnea vor candida în tandem pentru șefia PSD

Inculpații Ghiță și Dragnea vor candida în tandem pentru șefia PSD

DISTRIBUIȚI

Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru șefia PSD, după alegerile prezidențiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni.

Sebastian Ghiță este judecat de Curtea de Apel pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave iar Liviu Dragnea este judecat de ÎCCJ pentru fraudarea referendumului din 2012.

Conform declarației de miercuri a deputatului Sebastian Ghiță, citată de România TV, Liviu Dragnea ar urma să candideze la Congresul PSD pentru funcția de președinte al partidului, iar el intenționează să candideze pentru funcția de președinte executiv al PSD, funcție deținută în prezent de Dragnea.

„Am avut o discuție lungă seara trecută cu dl Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuții au apărut în spațiul public, împreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge președintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca președinte al partidului, eu la funcția de președinte executiv”, a declarat deputatul PSD, la România TV.

Cei doi își vor depune candidaturile la Congresul extraordinar al PSD, ce va avea loc după alegeri, în eventualitatea în care Victor Ponta va fi ales președinte al României și va trebui să renunțe la conducerea partidului.

Întrebat dacă anunțul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăștie, ca discuțiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidențiale, Sebastian Ghiță a arătat că decizia nu a fost respectată de alți lideri ai PSD.

„Toți am respectat decizia de la Orăștie până când am văzut-o nerespectată de alți colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri, am considerat că decizia de la Orăștie este deschisă în fața tuturor membrilor de partid. (…) N-are sens să facem pe măicuțele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Șova, să facă dânșii tandem”, a precizat Sebastian Ghiță.

În opinia sa, acest anunț nu va dăuna campaniei electorale a președintelui PSD, Victor Ponta.

Ghiță a negat, pe de altă parte, că acordul dintre el și Liviu Dragnea ar viza și funcții din viitorul guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

„Președintele Victor Ponta a spus foarte clar și a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (…) Această decizie este aleasă de dânsul, o decizie prin care își pune încrederea într-o persoană, încredere pe care, la rândul său, o primește de la electorat”, a spus deputatul PSD.

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat, marți, că Dan Șova (purtător de cuvânt PSD și vicepreședinte), Marian Vanghelie (vicepreședinte PSD) și Sebastian Ghiță (membru al Comitetului Executiv Național) se vor suspenda din toate funcțiile deținute în partid pentru problemele de imagine apărute în perioada campaniei electorale.

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Permanent Național reunit la sediul central al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.