Acasă Politic Incultul Liviu Pop, uns ministru, lovește din nou. Limba română

Incultul Liviu Pop, uns ministru, lovește din nou. Limba română

DISTRIBUIȚI

Liviu Pop se luptă de doi-trei ani cu Maria Grapini pentru titlul de „Cel mai agramat politician”. Vrând să comunice faptul că s-a întâlnit cu revoluționarii și că el crede că OUG prin care se schimbă condițiile de acordare a beneficiilor pe care le au luptătorii din 1989, Liviu Pop ne-a anunțat că aceștia trebuie să fie „îndreptățiți” și că nu e normal ca
aceștia să-și „expună viața”.

Conform DEX, îndreptățit înseamnă „care are dreptul la ceva; autorizat să…; justificat” iar a expune înseamnă „a prezenta, a reda prin cuvinte, a face cunoscut; a relata; a explica”. Evident că dacă înlocuim cuvintele lui Pop cu sinonimele din DEX, ne tăvălim de râs.

Iar expresia „am luat la cunoștință” e rămasă de pe vremea Anei Pauker și confundată cu „mi s-a adus LA cunoștință”. Așadar nici angajații ministerului care se ocupă de comunicarea mediocrului Pop nu-s mai răsăriți ca șeful lor. E adevărat că nicio persoană cât de cât cultă nu ar accepta să lucreze cu Pop.

Vă prezentăm comunicatul primit astăzi de la Ministerul Muncii, de la adresa comunicare.dialogsocial@mmuncii.ro, integral:

„Liviu Pop: Toți cei care în decembrie 1989 au luptat pentru o altă Românie trebuie să fie îndreptățiți!

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a avut, marți, 6 ianuarie, o întâlnire cu reprezentanții Asociațiilor de Revoluționari din România, în urma căreia a susținut și o declarație de presă.
Revoluționarii au organizat luni o acțiune de protest în Piața Victoriei din Capitală și au solicitat, printre altele, abrogarea ordonanţei privind obligativitatea obţinerii de noi certificate.
“Am luat la cunoștință de elemente suplimentare referitoare la neregulile care ar putea să existe la secretariatul de stat pentru revoluționari și urmează să i le înaintez premierului Victor Ponta. Eu sper că o modificare a acestui  act normativ să se facă cât mai repede. Așa cum am mai spus, OUG privind revoluţionarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament. Toți cei care, în baza legii, au dreptul să beneficieze de aceste indemnizații trebuie să fie plătiți cât mai repede”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social.
 Totodată ministrul Liviu Pop a făcut apel la cei care au intrat în greva foamei să înceteze această formă de protest.
“Avem de lucru și împreună trebuie să îndreptăm aceste erori. Nu cred că în acestă perioadă de reparații e normal ca dânșii să-și expună viața. Este un interes al tuturor ca cei care în decembrie 1989 au luptat pentru o nouă Românie, o altă Românie, să fie îndreptățiți. Printr-o procedură de urgență trebuie modificate anumite puncte din această Ordonanță”, a mai spus Liviu Pop.
Reamintim că în cursul zilei de luni, 5 ianuarie a.c, la sediul Guvernului au avut loc o serie de discuții cu reprezentanți ai Asociațiilor de Revoluționari din România.”

Am spicuit pentru dvs. câteva perle din exprimarea acestui tupeist agramat din ultimii ani:
– Într-un comunicat trimis CURENTUL, senatorul PSD susținea că „este inacceptabil să nu știi cât este pensia și salariul minim” necunoscând cum se face acordul cu subiectul multiplu.
– Despre profesorul Miclea a spus că s-a autopronunțat!
– Încercând să se refere la cercetările despre moartea unui elev după o altercație cu un coleg, în județul Dolj, Pop a afirmat că „incidentul este, în momentul de față, în derulare“.
– La instalarea în funcție i-a mulțumit din suflet fostului ministru Mang „pentru deschiderea pe care a dat-o“ și a adăugat că speră „ca și în continuare, și împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea“, folosind și expresia „prioritate secundară“.
– În CV și în declarațiile de avere scria greșit numele liceului unde preda de 5 ani, „Salygny“, și se lauda că știe să folosească aparatura de „xerocopiere“. Deci dacă e în fața vreunui copiator Toshiba sau HP nu știe să-l folosească.
– Nu putem rata momentul în care s-a repezit el să-l reclame pe Daniel Funeriu la ITM. Exact decerebrat cum i-a spus CTP-ul. A trebuit să iasă madam Câmpeanu-USL, de la muncă, să-și miște capul în începutul ei de Parkinson și să recunoască legalitatea angajării la președinție a lui Funeriu.
– Pe blogul lui a scris de trei ori în aceeași zi pe blog (da, are blog!): „ competent e Consiliu de etica“, „spus-o“ se scrie cu cratimă iar CTP și alți ziariști nu „au“ înțeles. Despre folosirea corectă a lui „datorită“ și „din cauza“ știm că nu va putea înțelege niciodată.
– Deși e profesor de matematică, la solicitarea ziariștilor, nu a știut să rezolve un banal sistem de două ecuații de gradul I cu două necunoscute. Un copil isteț de clasa a treia îl făcea imediat cu segmente. Penibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.