Acasă Politic Iohannis propune primul proiect politic pe termen lung

Iohannis propune primul proiect politic pe termen lung

DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis vine cu o noua viziune politică care să nu fie numai una de un mandat, ci una pe termen de 10 ani care să fie o simbioză instituțională între Guvern și Președinție. Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Târgu Mureș, că el va propune un proiect politic pe două mandate deoarece cea mai mare problemă a clasei politice românești a fost lipsa unui program politic pe mai multe mandate. ‘Cred că cea mai mare problemă a clasei politice românești din momentul de față și din anii trecuți a fost lipsa unui plan, lipsa unei viziuni, lipsa unui program politic pe mai multe mandate.

Eu am propus, în partid, și voi propune mai detaliat la congresul nostru, un proiect politic al PNL pe următorii 10 ani care are ca obiectiv final, central și important transformarea României din ce este acum într-o țară prosperă și puternică, egală cu statele dezvoltate din Uniunea Europeană (…) 10 ani în care președintele, care va fi propus de PNL, va avea un rol decisiv, 10 ani în care PNL guvernează în două mandate consecutive și reușește să pună în practică viziunea liberală asupra guvernării, asupra modului în care se poate dezvolta sustenabil și rapid economia românească.

Această viziune am prezentat-o (la Târgu Mureș, în cadrul reuniunii regionale a PNL n.red.) și această viziune o voi transforma într-un proiect politic și, ulterior, într-un program de guvernare, în programul candidatului pentru Președinție’, a arătat Iohannis. Liderul interimar al PNL a afirmat că liberalii nu doresc să elaboreze un program separat pentru Președinție și un altul pentru Guvern, ci un program general prin care să fie prezentat modul în care cele două instituții interacționează.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.