Acasă Politic Iohannis pune definitiv crucea pe USL și vrea coagularea dreptei

Iohannis pune definitiv crucea pe USL și vrea coagularea dreptei

DISTRIBUIȚI

Pentru a spulbera toate sofismele electoralo-populiste gândite în Kiseleff, cum că „USL trăiește”, prim-vicele PNL, Klaus Iohannis a declarat miercuri seara într-o emisiune televizată, că USL nu se va mai reface niciodată cu actualii lideri ai celor două partide. El a mai apreciat că, la guvernare, PNL nu va mai face alianțe decât cu partide din zona de dreapta. „În cazul în care aş fi premier, aş avea o coaliţie guvernamentală care nu include PSD. (…) Acest lucru (o eventuală guvernare comună cu PSD, n.r.) în momentul de faţă şi în perioada următoare este exclus. Această despărţire a fost dureroasă, pentru noi a fost extrem de dureroasă fiindcă, practic, noi de la guvernare – care totuşi aduce câteva beneficii unui partid politic, de aceea toate partidele vor să fie la guvernare – noi am ajuns direct în opoziţie. (…) Această despărţire a arătat că nu putem să ne întoarcem, deci o refacere a USL este exclusă din capul locului, o revenire într-o guvernare comună PNL – PSD în viitorul foarte apropiat putem să o excludem din capul locului”, a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv. El a precizat că o eventuală colaborare guvernamentală cu PSD ar putea fi decisă peste câţiva ani de alţi lideri ai PSD şi PNL.

Iohannis a admis faptul că el şi Crin Antonescu formează un tandem pentru poziţia de premier şi cea de şef al statului, însă negocierile pentru „coagularea” dreptei vor trebui purtate după alegerile europarlamentare. Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că excluderea colaborării cu PSD nu este legată de persoana lui Crin Antonescu, ci este o decizie asumată a partidului.

„După alegeri este evident că vor avea loc tot felul de întâlniri şi discuţii, (…) aceste contacte trebuie să existe. Este obligatoriu să existe un contact între partidele care reprezintă într-un fel dreapta spectrului politic. Nu ştiu dacă se va ajunge la un rezultat comun, nu ştiu dacă se va ajunge la un candidat comun al dreptei, dar Crin Antonescu este candidatul nostru, suntem partidul cel mai mare de dreapta, ar fi o soluţie foarte bună dacă şi alţii ar veni să-l sprijine, dar cu certitudine, cel puţin pentru turul doi al prezidenţialelor, sunt convins că se va produce această coagulare în jurul candidatului de dreapta”, a susţinut Iohannis. De asemenea, Iohannis a menţionat că personal crede că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu se va întoarce în PNL, însă nu pentru o funcţie de conducere, pentru acesta trebuie să treacă mai mult timp.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.