Acasă Politic Isteria PSD e prostească: chiar Grupul PSD a scos din lege printr-un...

Isteria PSD e prostească: chiar Grupul PSD a scos din lege printr-un amendament aprobarea prelungirii stării de alertă de Parlament

DISTRIBUIȚI

Plin de importanță, Marcel Ciolacu explica la Gâdea în emisiune cum va modifica PSD-ul hotărârea de guvern trimisă de Orban în Parlament. Însă Legea 55/2020 prevede explicit votul Parlamentului doar pentru instituirea stării de alertă, nu și pentru prelungire. În urma votului din Senat, legea prevedea aprobarea și în cazul prelungirii
„(3) Când starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul țării, măsura se supune încuviințării Parlamentului. Parlamentul se pronunță în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviințare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviințare, starea de alertă încetează de îndată. Dispozițiile prezentului alineat se aplică în mod corespunzător și în cazul prelungirii stării de alertă.”
Însă printr-un amendament introdus chiar de Grupul PSD din Camera Deputaților, sintagma „Dispozițiile prezentului alineat se aplică în mod corespunzător și în cazul prelungirii stării de alertă.” a fost eliminată.
În fotografie se poate vedea cum a ieșit legea din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, aceasta fiind forma votată de plen și promulgată de președintele Iohannis.

Se putea mai clar de atât?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.