Acasă Politic Justitia este -Cenusareasa- cu haine negre

Justitia este -Cenusareasa- cu haine negre

DISTRIBUIȚI

Justitia din Romania se afla intr-o -stare deplorabila, in totala contradictie cu angajamentele demagogice din decembrie 2000 ale lui Adrian Nastase-, a declarat, ieri, Flavius Baias, vicepresedintele Comsiei pentru Justitie din cadrul Delegatiei Reprezentantilor Nationali (DRN) a PNL.

Intr-un document intitulat -Bilantul negru al Justitiei, in perioada 2001-2002-, liberalii afirma ca, in ultimii doi ani, -Justitia a devenit Cenusareasa procesului de integrare europeana, fiind mentionata cu bila neagra in toate rapoartele si studiile ocidentale. (…) Gravitatea fenomenului de implicare a factorilor politici in justitie (…) a fost semnalata si de comisarul european pentru extindere, Gźnter Verheugen-.

Fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, Baias a afirmat ca -puterea judecatoreasca este supusa presiunilor politice, se afla intr-o stare de dezorganizare vecina cu degringolada, lipsita de fondurile necesare pentru o salarizare decenta a magistratilor si a personalului auxiliar, precum si pentru modernizarea infrastructurii-.

Cresterea neconstitutionala si ilegala a autoritatii Ministerului Justitiei asupra instantelor, imixtiunea politicului in selectarea, promovarea si evaluarea judecatorilor, haosul legislativ, in general, si cel care afecteaza justitia, in special – acestea sunt, in opinia liberalilor, caracteristicile starii -deplorabile in care ministeriatul <Rodica Stanoiu&#268; a adus justitia din Romania-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.