Acasă Politic Kelemen Hunor a virat brusc la stânga

Kelemen Hunor a virat brusc la stânga

DISTRIBUIȚI

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că decizia Comisiei de cod electoral privind posibilitatea înființării unui partid doar cu trei membri nu reprezintă un pericol pentru Uniune, în schimb ar putea avea efect negativ asupra societății românești.

„România tot timpul este, din acest punct de vedere, în extreme. Se așază în extreme. 25.000 de semnături din 18 județe necesare pentru înființarea unui partid era o extremă. Cealaltă extremă într-o țară fără o tradiție politică democratică, cum este în Marea Britanie spre exemplu, este să înființezi fără nicio altă condiție un partid cu trei membri. Deci, am impresia că noi nu reușim să găsim calea de mijloc. (…) Pentru UDMR nu este un pericol, în schimb pentru societatea românească da. Nici votul uninominal nu era un pericol pentru UDMR și noi am spus acest lucru, dar și atunci populismul și demagogia au învins. Și acum spunem că dacă populismul și demagogia vor învinge va fi rău pentru societatea românească, nu pentru UDMR”, a declarat Kelemen Hunor.

Învățați copii de la Monica Macovei legislație europeană în materie de înființare a partidelor politice în Europa: Austria, Irlanda, Malta, Cipru au nevoie de un om care să creeze un partid. În Spania -2, În Slovenia- 2, în Germania, în Franța, în Marea Britanie, în Olanda, în Belgia, în Luxemburg, în Italia, Polonia șamd cu minimum 3 persoane se poate crea un partid. Toate aceste societăți sunt în pericol după Kelemen Hunor și Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.