Acasă Politic Kelemen Hunor îl șantajează pe Ponta: votarea Guvernului pentru 5000 de lei

Kelemen Hunor îl șantajează pe Ponta: votarea Guvernului pentru 5000 de lei

DISTRIBUIȚI

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a întâlnit luni la Palatul Parlamentului cu premierul Victor Ponta pentru a discuta despre amendamentele la buget, dar și despre situația de la Covasna, decizia Uniunii cu privire la susținerea sau nu a noului Guvern urmând a fi luată în ședința grupurilor parlamentare.

„Am discutat cu premierul despre buget în primul rând, despre bugetul pentru minorități, despre bugetul pentru infrastructură rutieră, vom continua discuțiile pentru că vom avea câteva amendamente și în zilele următoare cu miniștrii de resort vom mai discuta despre buget. Am prezentat problemele din județul Covasna, pentru că noi considerăm că relațiile interetnice nu trebuie să sufere și nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna doar din cauză că noi am ieșit de la guvernare. Am prezentat această situație premierului”, a precizat Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului.

Și vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, care deși ar trebui să dea declarații la DNA pentru corupție a fost salvat de majoritatea USL din parlament, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, unde s-a desfăşurat Consiliul Reprezentanţilor Unionali, că solicită Guvernului măsuri împotriva prefectului de Covasna, Marius Popica, pentru amenda de 5000 lei aplicată de acesta pentru intonarea imnului Ungariei, la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.

Întrebat dacă maghiarii și-au schimbat poziția de acum câteva zile potrivit căreia UDMR iese de la guvernare, dar susține noul Guvern, Kelemen Hunor a spus că „s-a schimbat ce s-a schimbat la Covasna din cauza unui singur om, altceva nu s-a schimbat”, iar decizia privind votul din Parlament va fi luată luni în ședința de grup.

Liderul UDMR a spus că face o deosebire foarte clară între relațiile politice și cele personale pe care le are cu alți politicieni, aceeași situație fiind și în cazul lui Victor Ponta.

„E bine să facem o deosebire foarte clară în ce privește relațiile politice, când suntem în alianță sau când nu mai suntem în alianță, și să nu le amestecăm cu relațiile personale care, dacă suntem oameni normali, atunci relațiile personale nu trebuie afectate de relațiile politice. Eu am relații personale cu foarte mulți politicieni români, mai ales cu cei cu care am colaborat pe parcursul anilor și sper că am reușit să menținem acele relații personale și nu le-am amestecat”, a arătat Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.