Acasă Politic Klaus Iohannis bate în retragere

Klaus Iohannis bate în retragere

DISTRIBUIȚI

„Cel mai puternic proiect politic al anului 2014 este unificarea dreptei, fuziunea dintre PNL si PDL. Inteleg si respect sensibilitatea unor colegi din PDL legata de nume si identitate. Nu am dorit in niciun fel sa lezez aceasta sensibilitate.

Afirmatia ca PDL accepta numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, in urma multor discutii formale si informale. Sunt convins ca noi, PNL, impreuna cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politica.

Nu cred ca in procesul fuziunii trebuie sa introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastra trebuie sa insemne marele partid al dreptei romanesti, o constructie doctrinara si organizatorica solida, capabila sa castige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie sa ne concentram”.
a comentat noul Presedinte PNL intr-un comentariu pe facebook.
Postarea vine dupa ce Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a scris, sambata, pe Facebook, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca noua formatiune rezultata din fuziune se va numi PNL, ca nu stie ce mandat are liderul PNL sa faca acest anunt, dar pe al lui nu il are.

El a mentionat ca „acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit in Comisia bipartita de negociere PDL-PNL”. „Aceasta maniera de a purta discutiile este incorecta. S-a stabilit ca orice chestiune se va discuta si negocia institutional in comisie. Nu e corect sa aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret si dezavuez aceasta maniera care denota lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, „nu vom oferi PDL pe tava”, a mai spus Predoiu, in postarea de pe contul de Facebook.

Si prim-vicepreședintele PDL, Anca Boagiu, afirmă, într-un comentariu postat duminică pe blogul său, că speră ca antepronunțarea lui Klaus Iohannis în privința numelui viitoarei formațiuni politice rezultate din fuziunea PDL – PNL să fie „doar o greșeală de exprimare cauzată de emoția sa de proaspăt președinte ales al PNL”.
„Sper că antepronunțarea domnului Klaus Iohannis în privința numelui viitoarei formațiuni politice rezultate din fuziunea PDL — PNL a fost doar o greșeală de exprimare cauzată de emoția sa de proaspăt președinte ales al PNL.

Este un gest de minimă politețe ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respectă reciproc, să fie comunicate împreună, de comun acord, cu un mandat clar în spate și să nu lase impresia punerii partenerului în fașa faptului împlinit. Niciunul dintre noi nu avem cunoștință să se fi stabilit sau mandatat cineva în ceea ce privește numele viitoarei fuziuni”, afirmă Boagiu.

De asemenea, ea spune că speră ca această eroare să fie doar un accident emoțional.

„Trebuie să înțelegem cu toții că o astfel de eroare, sper eu doar de exprimare, poate compromite o construcție politică de mare importanță pentru viitorul țării, o construcție politică dorită atât la nivel național, de românii de centru-dreapta, cât și în Europa, de marea familie politică PPE din care PDL face parte. În PPE nu se practică astfel de atitudini, principiile și valorile noastre fiind foarte clare.

Chiar președintele PPE Joseph Daul, în mesajul pe care l-a trimis PNL cu ocazia acestui Congres, și-a exprimat speranța, dorința și convingerea că PNL va respecta valorile și principiile populare. Nici nu vreau să comentez cum ar putea interpreta colegii mei din PPE această antepronunțare, un gest de lipsă de curtoazie față de principiile PPE”, a mai afirmat Anca Boagiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.