Acasă Politic Liberalii fac rechizitoriul Guvernul PSD

Liberalii fac rechizitoriul Guvernul PSD

DISTRIBUIȚI

La aproape un an de guvernare PSD, liberalii au pus artileria pe Cabinetul Nastase, adoptand, la Consiliul National de ieri, un rechizitoriu de aproape 30 de pagini, intitulat -Bilantul Guvernului Nastase, de la preluarea mandatului pana in prezent-. Fara emotii interne, Consiliul PNL, desfasurat la Palatul Parlamentului, a dat si un OK pentru Programul economic al partidului – scheletul programului de guvernare pentru 2004 – , produs de Theodor Stolojan, presedintele Consiliului National.

Guvernarea PSD – -un joc pe calculator-

Varful de atac al dezbaterilor de ieri a fost insa bilantul -negru- al guvernarii, prezentat pe domenii de o garnitura de vorbitori. Tirul a fost deschis de Valeriu Stoica, liderul PNL, care a aratat ca -PSD a blocat reforma politica, economica si sociala- si ca -guvernarea este pentru PSD un joc pe calculator cu emotii, mult zgomot si culoare, dar cu castiguri imaginare-. Fostul sau inamic de la Congres, vicele Crin Antonescu, a primit -onoarea- de a deschide prezentarea efectiva a bilantului la care au mai combatut, printre altii, Eugen Nicolaescu, Paul Pacuraru, Calin Popescu Tariceanu, Puiu Hasotti, Mona Musca, Gheorghe Flutur. Ei au criticat din toate unghiurile prestatia Cabinetului Nastase, a carei monitorizare a inceput cu un an in urma. Reteta bilantului intocmit de liberali a fost folosirea motto-urilor din programul de guvernare, cu citirea si prezentarea, prin contrast, a realitatii cu date si cifre.

Astfel, analiza politica releva, conform documentului adoptat in unanimitate, duplicitatea din discursul PSD, blocarea reformei constitutionale, imixtiunea politicului in justitie. Bilantul economic arata un ritm lent al privatizarii, putine investitii straine in Romania, cresterea exagerata a preturilor, distrugerea agriculturii, falimentul din invatamant, criza din sanatate.

Puterea contraataca: -Valeriu Stoica duce o politica fara continut-

Secretarul general al PSD, Cozmin Gusa, considera -periculoasa- politica -fara continut, plina de afirmatii false-, pe care Valeriu Stoica continua sa o faca si ca, probabil, acest gen de politica este necesar liderului liberal, deoarece -trebuie sa semene cat mai bine cu noii parteneri din Parlament, cei doi membri ai familiei Vadim – Basescu-.

-Diferenta dintre PSD si PNL este ca Valeriu Stoica nu are argumente sa probeze ceea ce afirma, insa PSD poate demonstra cu exemple concrete realizarile-, afirma Cozmin Gusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.