Acasă Politic Liderii PDSR iau cu arcanul politicieni din opozitie

Liderii PDSR iau cu arcanul politicieni din opozitie

DISTRIBUIȚI

Liderii PDSR raman fideli politicii de crestere numerica a partidului, prin repetate actiuni de racolare a membrilor altor partide, indiferent de pozitia doctrinara a acestora sau de atitudinea anterioara fata de PDSR. Dintre figurile marcante care au intrat in PDSR, de-a lungul timpului, merita amintiti Adrian Severin, Adrian Paunescu, George Pruteanu, Octavian Stireanu, Valentin Iliescu, Adrian Vilau, Liviu Harbuz, Ion Predescu. Chiar daca, in unele cazuri, cei care au batut la usa PDSR au intampinat reactii de respingere din partea organizatiilor locale, mai marii partidului au gasit de cuviinta sa treaca peste nemultumirile din filiale si sa-si continue prozelitismul politic.

Conducerea PDSR a discutat, vineri dupa-amiaza, cu presedintii filialelor locale ale partidului, posibilitatea primirii de noi membri din randurile nemultumitilor proveniti din PD, ca urmare a victoriei lui Traian Basescu in fata lui Petre Roman. Surse din PDSR, citate de Mediafax, sustin ca, la intanirea cu pricina, presedintele Adrian Nastase a solicitat precizari in legatura cu relatiile filialelor din teritoriu cu alte partide, evocand posibilitatea de a primi in partid fosti membri ai PD, insa -pe baza criteriilor stabilite de PDSR, de calitate si competenta, fara a face concesii la acest lucru-. Presedintele PDSR a apreciat ca este nevoie ca nemultumitii din PD, inclusiv personalitati ale acestui partid, sa fie atrasi catre social-democratie pentru a consolida polul social-democrat. Nastase sustine ca, sub conducerea lui Traian Basescu, PD se va indrepta spre o doctrina cu accente nationaliste, de stanga, radicale, fara tendintele liberale pe care le-a inregistrat sub sefia lui Petre Roman. Aceleasi surse au mai spus ca Adrian Nastase a apreciat ca, in acest moment, Traian Basescu are o imagine -catastrofala- pe plan extern, inclusiv in cadrul Internationalei Socialiste, din cauza atitudinii sale radicale si a unor decizii pe care le-a luat in calitate de primar general, cum ar fi cea privind cainii comunitari.

Suspiciune fata de fostii adversari, inrolati in PSDR

Potrivit surselor citate, la sedinta respectiva, conducerea PDSR a prezentat presedintilor de filiale si programul viitorului Partid Social Democrat, care va rezulta din fuziunea dintre PDSR si PSDR, urmand ca sefii de organizatii sa-si spuna parerea asupra acestor documente. O parte dintre cei prezenti si-au exprimat nemultumirea si suspiciunea fata de faptul ca anumite persoane care s-au declarat, in timpul fostei guvernari, adversare inversunate ale PDSR incearca acum, prin aderarea la partidul lui Alexandru Athanasiu, sa-si mentina o serie de privilegii. O reactie la fel de dura fata de -intrusi- a avut chiar presedintele Adrian Nastase, dar la adresa PUR, in momentul in care acest partid l-a primit in randurile sale pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Stelian Dutu. Liderul social-democrat i-a asigurat, vineri, pe presedintii de organizatii ca la alegerea structurilor de conducere teritoriale ale viitorului PSD va conta doar seriozitatea, atasamentul pentru partid si valorile social-democratiei.

Simirad, extrema urgenta

Liderii PDSR nu actioneaza numai pe terenul PD. Senatorul Ion Solcanu a declarat, sambata,ca PDSR a initiat -unele discutii- cu primarul Iasiului, Constantin Simirad, pentru a-l convinge pe acesta sa intre in partidul de guvernamant. -Am avut unele intalniri cu primarul Simirad, iar acesta a lasat sa se inteleaga ca doctrina social-democrata este una de viitor si ca, in viitor, s-ar putea regasi si el in ea-, a spus liderul PDSR Iasi. El a adaugat ca, in ciuda divergentelor dintre organizatia locala a PDSR si Constantin Simirad, -simtirile social-democrate ale primarului Iasiului ar putea fi reevaluate-. Partidul Moldovenilor, condus de Constantin Simirad, a participat la ultimele alegeri intr-o coalitie de centru-dreapta – CDR-2000, alaturi de PNTCD, UFD, ANCD si FER, dupa ce anterior a avut negocieri de fuziune cu PNL.


PDSR se teme ca Basescu ii va fura din electorat

Vicepresedintele PDSR, senatorul Ion Solcanu, a declarat, sambata, ca, prin alegerea lui Traian Basescu ca presedinte al PD, acest partid va incerca -sa fure- din electoratul actualei formatiuni de guvernamant, utilizand -etichete- lansate de PNTCD.

-Ultimele declaratii ale lui Basescu plaseaza PD la stanga PDSR, tintind catre un alt bazin electoral decat cel pe care partidul il are acum. PD concureaza astfel PDSR, dar vizeaza totodata si segmentul nehotaratilor si al absenteistilor de la ultimele alegeri-, a spus Solcanu.

El a apreciat ca presedintele PD reia unele dintre -etichetele- pe care PNTCD le-a pus PDSR, si anume faptul ca actualul partid de guvernamant este -marxist, neocomunist si perimat-.

-Basescu nu este capabil sa construiasca. A distrus flota in anii *90-*91, iar acum distruge chioscurile din Capitala si este hingherul din Carpati-, a spus Solcanu, adaugand ca -astfel de atitudini nu il favorizeaza pe liderul PD in nici un caz-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.