Acasă Politic Macovei: organizația pro-rusă a lui Dogaru a strâns semnături în secret pentru...

Macovei: organizația pro-rusă a lui Dogaru a strâns semnături în secret pentru șeful SIE

DISTRIBUIȚI

Monica Macovei, candidat independent la funcția de președinte, a declarat marți, într-o conferință de presă la Brașov, că Teodor Meleșcanu, la rândul său candidat independent, ar trebui să renunțe la candidatura pentru funcția de șef al statului.

„Acest lucru îl spun de când și-a anunțat candidatura și asta este foarte simplu pentru că, în timp ce era șeful Serviciului de Informații Externe (SIE), el și-a strâns semnături în secret, pentru că nu a avut corturi amplasate pe stradă. Ați văzut dumneavoastră undeva corturi? (…) Deci, tu ești șeful SIE și în secret se strâng semnături. Este inacceptabil. Teodor Meleșcanu își dă demisia, își anunță candidatura și aflăm și cine a strâns semnături. Colonelul Dogaru (n.r. — Mircea Dogaru — președintele Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă) iese la televizor și spune că a participat la strângerea de semnături.Colonelul Dogaru conduce o organizație pro-rusă, declarat pro-rusă”, a afirmat Monica Macovei.

Macovei a mai spus că după ce va ajunge președinte, ar dori ca în Parlamentul României să existe un partid care să-i susțină proiectele, dar pe care să nu-l înființeze ea pentru că președintele trebuie să fie independent.

Pe data de 13 iulie 2012 , cu președintele Băsescu suspendat, conducerea USL a semnat cu colonelul Mircea Dogaru un ACORD în care se spun următoarele:

„Conducerea USL este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Începând cu 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNCS care l-a propus”. Documentul este semnat de co-preşedinţii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin, pe de o parte, şi colonelul Mircea Dogaru, pe de cealaltă.

Colonelul în rezervă Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate declara la momentul respectiv că obiective precum desfiinţarea Curţii Constituţionale, a ANI, a DNA şi a CNSAS au fost discutate cu liderii USL.

„Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. Noi spre exemplu suntem în proces cu Curtea Constituţională de doi ani negându-i dreptul la existenţă pe baza faptului că legea de funcţionare a Curţii Constituţionale excede Constituţia. Toate legile apărute cu aprobarea acestor indivizi care nu au nicio legătură cu justiţia sunt nule de drept”, a subliniat Dogaru.

El a spus că nu contează că Uniunea Europeană a spus că nu se pot desfiinţa instituţii precum Curtea Constituţională sau DNA.

„Cei de afară fac o gravă confuzie între Curtea Constituţională şi Curtea Supremă din alte state. O să le explicăm că avem o Curte se numeşte ÎCCJ. Nici o problemă, o să le explicăm noi. O să-i explicăm lui Barroso că a fost ales cu votul a 22% din electorat lui madam Merkel că a fost aleasă cu 34% din întregul electorat şi numai ruşii mai au baremul de 50% plus unu. Aceşti europeni la care ne uităm ca la nişte dumnezei sunt de fapt nişte copii mari, care gândesc mai puţin decât noi pentru că au mai multă tehnică la dispoziţie. Când le spui că în România respectăm democraţia ei spun vai dar trebuie respectată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.