Acasă Politic MApN a incuviintat -retragerea- generalului Chelaru

MApN a incuviintat -retragerea- generalului Chelaru

DISTRIBUIȚI

Scandalul izbucnit in urma participarii generalului Mircea Chelaru la festivitatea de comemorare a 55 de ani de la moartea maresalului Antonescu s-a incheiat. Cel putin pentru moment. Luni seara, generalul a iesit la raport in fata ministrului apararii, Ioan Mircea Pascu, si a sefului Statului Major General, general de armata Mihail Popescu. Inaltul ofiter a cerut sa fie trecut in rezerva, iar solicitarea i-a fost acceptata. Ministrul apararii va propune sefului statului trecerea in rezerva a generalului Chelaru, car,e potrivit statutului cadrelor militare, se face doar prin decret prezidential.

Citat de Radio Europa FM, politologul Cristian Parvulescu a atras atentia asupra unor aspecte mai putin vizibile ale cazului Chelaru. -Problema reala nu este maresalul Ion Antonescu, problema reala este specularea rasismului si nationalismului in Romania astazi. Este clar ca un partid politic a speculat momentul si a incercat sa-l transforme intr-o dezbatere de care sa profite pentru a-si putea sa-si consolideze electoratul. Este evident ca PRM, care are si un istoric foarte cunoscut intre parlamentarii sai care lucreaza in favoarea maresalului Antonescu prin lucrarile pe care le publica, incearca aceasta reabilitare-, a spus Cristian Parvulescu.

Mircea Chelaru: -Eroii neamului nu au nevoie de reabilitari-

Generalul Mircea Chelaru a declarat ca nu intentioneaza sa se prezinte in fata Consiliului de Judecata al MApN – -aceasta fiind o problema scoasa din discutie- – si a precizat ca pe viitor va avea o relatie -excelenta- cu Ministerul Apararii. De asemenea, el a subliniat ca momentan nu se va implica in viata politica. In alta ordine de idei, Chelaru nu considera necesara reabilitarea maresalului Antonescu, dat fiind faptul ca -eroi neamului nu au nevoie de reabilitare-. Intrebat daca va strange relatiile cu Asociatia Nationala a Militarilor din Romania, Chelaru a refuzat sa dea un raspuns concret, dar a mentionat ca Asociatia isi urmeaza cursul, potrivit drepturilor juridice castigate.

Buzatu i-ar ceda lui Chelaru vicepresedintia Senatului

Istoricul la care face referire Cristian Parvulescu este vicepresedinte al Senatului din partea PRM si se numeste Gheorghe Buzatu. El spune ca prezenta generalului Chelaru la comemorarea maresalului Antonescu este fireasca atata timp cat, sub indrumarea inaltului ofiter, au fost publicate materiale si documente despre maresal intr-o revista de studii strategice a Statului Major General al Armatei. Buzatu sustine ca manifestarea respectiva nu a avut nici o legatura cu PRM, mai ales ca liderul acestuia, C.V. Tudor, nici nu a luat cuvantul. Vicepresedintele Camerei a precizat ca el este presedinte al Fundatiei -Maresal Ion Antonescu- din vara anului 1990, inainte de infiintarea PRM. -Avand in vedere ce a patit generalul Chelaru, eu sunt dispus sa-i cedez functia mea de vicepresedinte al Senatului-, a mentionat Buzatu. Legal, asa ceva nu este insa posibil. Senatorul PRM a precizat ca generalului Chelaru nu i s-a facut propunerea de a intra in partidul condus de Vadim.


Romania trebuie sa aleaga NATO sau Antonescu

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Costache Ivanov a declarat, luni, in plenul Senatului, ca declansarea recursului in anulare in cazul procesului lui Ion Antonescu reprezinta o problema care are -conotatie politica- si are implicatii internationale.

Ivanov, care a raspuns unei interpelari a senatorului PRM Ionel Alexandru, a aratat ca, in 1998, procurorul general Sorin Moisescu a retras recursul in anulare declansat in cazul unor membri ai Cabinetului Antonescu, urmare a reactiei energice negative a unor membri ai Congresului SUA. Secretarul de stat in Ministerul Justitiei a apreciat ca va trebui organizata o dezbatere la nivel national pentru a stabili daca este necesara declansarea recursului in anulare in cazul maresalului Antonescu, avand in vedere si faptul ca unul dintre obiectivele Romaniei este integrarea in NATO.

Dupa interventia lui Ivanov, senatorul PDSR Adrian Paunescu a spus ca, de exemplu, masacrul de la Odessa, din perioada celui de-al doilea razboi mondial, trebuie judecat prin prisma faptelor din Orientul Mijlociu, unde, daca un palestinian arunca o piatra, guvernul israelian da o replica de 15 ori mai puternica. -Evreii americani nu au ceva cu noi. Sunt intoxicati de ani de zile-, a sustinut Paunescu, apreciind ca este necesara o dezbatere nationala asupra faptelor maresalului Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.