Acasă Politic MApN solicitat din Parlament să justifice gradele acordate lui Oprea și Onțanu

MApN solicitat din Parlament să justifice gradele acordate lui Oprea și Onțanu

DISTRIBUIȚI

„După cum am anunțat, săptămâna trecută am demarat „Operațiunea Ecaterina Teodoriu”, al cărei scop este investigarea tuturor persoanelor care au obținut grade militare pe criterii politice, precum și pe cei care le-au acordat abuziv. Aceste decorări nu au fost altceva decât o mită, niște premii acordate pentru munca depusă în cadrul unui partid sau al altuia, nu au nicio legatură cu prestația în cadrul armatei sau cu fapte de vitejie făcute pentru poporul român.” anunță deputatul Cristian Dan Popescu
„Primele personaje asupra cărora m-am axat au fost fostul Vicepremier Gabriel Oprea si primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu. Am depus, în acest sens, o interpelare către MAPN prin care am cerut să facă publice toate argumentele și documentele care au stat la baza avansării celor doi, în ultimii 15 ani.
În așteptarea răspunsului oficial al Ministerului, continui acest demers cerându-le tuturor acelora care beneficiază de grade militare nemeritate să renunțe de bunăvoie la ele, până la sfârșitul acestui an. În caz contrar, începând din 2016, voi strânge cu ajutorul dumneavoastră, al presei, și al cetățenilor care au cunoștință despre astfel de fapte, cât mai multe nume pe care le voi face publice și cărora le voi depune plângeri penale individuale.
Așa cum am mai spus, este inadmisibil ca asupra armatei, o instituție importantă în structura și conștiința unui stat, să planeze suspiciuni de nepotisme și corupție. Este, de asemenea, o mare nedreptate care a fost făcută veteranilor de război și militarilor activi sau în rezervă, adevarații eroi ai neamului. Trebuie să nu ne uităm istoria și să știm să ne cinstim valorile naționale, atâtea câte au mai ramas.”, se mai arată în comunicat.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.