Acasă Politic Marko Bela, in dezacord cu Viktor Orban

Marko Bela, in dezacord cu Viktor Orban

DISTRIBUIȚI

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca aprecizaza drept ingrijoratoare acea conceptie conform careia pentru mentinerea cresterii economice a Ungariei aceasta sa-si asigure forta de munca suplimentara din tarile vecine, printre altele, din randul comunitatii maghiare. Liderul Uniunii a emis aceste consideratii la consfatuirea -Intreprinzatori – Inovativi – autoguvernari intreprinzatoare- organizata la Sovata. -Un asemenea curs ar putea duce la o depopulare de anvergura. Am afirmat si pana acum, si guvernul ungar stie bine acest lucru, ca nu forta de munca trebuie exportata in Ungaria, ci, dimpotriva, munca, locurile de munca trebuie aduse aici. Evident, pentru acest lucru este necesara o strategie foarte serioasa-, a subliniat Marko Bela.

Dupa cum se stie, reactia presedintelui UDMR este o reactie la declaratia premierului ungar Viktor Orban, facuta la Camera de Comert americana de la Budapesta. Aici, Orban a afirmat: -Daca dorim sa mentinem cresterea economica rapida in Ungaria, cei 10 milioane de maghiari nu ajung pentru aceasta si in urmatorii cativa ani trebuie sa primim forta de munca a catorva milioane de oameni din tarile vecine. Dincolo de granite traiesc peste patru milioane de maghiari; este important sa cream o astfel de tara care sa fie atractiva in regiune. Prin urmare, noi nu dispunem de o capacitate de forta de munca de 10 milioane de oameni, ci de 14 milioane. Si daca vom putea gestiona corespunzator aceasta situatie si ne vom dovedi capabili sa aducem la unison interesele celor de afara cu cele ale maghiarilor care traiesc in Ungaria, aceasta ar putea veni in beneficiul economiei ungare-.

De precizat ca la conferinta de la Sovata, care a durat trei zile si si-a incheiat lucrarile duminica, au participat aproximativ 140 de reprezentanti ai administratiilor locale, politicieni si intreprinzatori. Problema centrala a consfatuirii a fost modalitatea prin care la nivel local se pot stabili conditii favorabile intreprinzatorilor si care ar putea atrage investitii cu infiintarea de noi locuri de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.