Acasă Politic Mihailescu si-a concediat consilierul implicat in -scandalul Busteni-

Mihailescu si-a concediat consilierul implicat in -scandalul Busteni-

DISTRIBUIȚI


Ministrul Serban Mihailescu a anuntat, ieri, ca l-a concediat pe consilierul sau Virgil Teodorescu, implicat in -scandalul Busteni-. In plus, suparat ca i-a fost terfelita din nou imaginea, Mihailescu s-a hotarat sa renunte la atributiile in domeniul investitiilor pe care le avea Secretariatul General al Guvernului. Pe de alta parte, tot ieri, ministrul controlului, Ionel Blanculescu, a anuntat ca raportul ANC va ajunge astazi pe masa premierului, insa a precizat ca cercetarea judiciara ii revine PNA. In schimb, la Busteni, primarul si viceprimarul orasului au fost audiati de catre membri ai Corpului de Control al primului-ministru, carora le-au pus la dispozitie toate documentele referitoare la fondurile PHARE primite pentru realizarea proiectului Valea Alba-Calinderu.

Intors din strainatate, unde plecase pentru rezolvarea unor probleme -destul de serioase- de sanatate, Serban Mihailescu a constatat ca si Secretariatul general al guvernului, pe care il conduce, sufera de o serie de defectiuni. Dupa Costel Pavalache, un alt consilier de-al sau, Virgil Teodorescu este acuzat de luare de mita grasa. De data aceasta, o umbra de implicare in scandal este aruncata si asupra lui Mihailescu, denuntatorul Octavian Ionescu afirmand ca i-ar fi oferit acestuia un ceas de aur. Serban Mihailescu a negat ca are la mana ceasul oferit de Ionescu. In primul rand, a spus ministrul, vinovati pentru astfel de situatii sunt denuntatorii: -Se incearca tot felul de acuzatii care la baza nu au altceva decat sutele de indivizi care se plimba pe aici sub forma de oameni de afaceri si care vor sa dea nu stiu ce lovituri. Cand nu mai pot, incep sa vorbeasca in stanga si in dreapta-. In al doilea rand, acuzatiile de luare de mita apar din cauza actualei structuri organizatorice a ministerului. Mai precis, de vina este, potrivit lui Mihailescu, departamentul de investitii al secretariatului general, pentru ca pe aici se plimba afaceristii cu spaga in buzunar.

Secretarul general a spus ca, in prima sedinta de guvern, va propune ca secretariatul general sa fie eliberat de rezolvarea problemelor legate de investitii, iar sarcina sa fie preluata de alte autoritati ale statului. Chiar atat de usor sa renunte Serban Mihailescu la -sutele de indivizi care se plimba pe aici sub forma de oameni de afaceri-? Pana in prezent, nici un reprezentant al partidului de guvernamant nu a pus invers problema, si anume cerand ca nu ministerul sa fie eliberat de sarcini, ci ministrul Mihailescu si colaboratorii sai sa fie eliberati din functie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.