Acasă Politic Ministrul Cîțu interpelat despre certificatele de atestare fiscală cerute de ANAF contribuabililor

Ministrul Cîțu interpelat despre certificatele de atestare fiscală cerute de ANAF contribuabililor

DISTRIBUIȚI

Se impune eliminarea urgentă a blocajelor birocratice de la ANAF!

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Finanţelor Publice informaţii despre posibilitatea eliminării documentelor solicitate de către ANAF pentru eliberarea certificatului fiscal care se află deja în propriile baze de date sau în bazele altor instituţii.
„ONG-urile din România s-au trezit că au și obligația de a se înscrie într-un registru ANAF pentru a putea beneficia, în continuare, de finanțare și sponsorizări.

Pentru înscrierea în acest registru, entitățile interesate trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care: să desfășoare activitatea în domeniul pentru care s-au constituit; să-și fi îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative prevăzute de lege; să nu aibă restanțe la plata dărilor fiscale (bugetul general consolidat) mai vechi de 90 de zile de la scadență/termen de plată; să aibă depuse situațiile financiare anuale; să nu fi fost declarate inactive.

Dacă îndeplinesc aceste condiții, reprezentanții ONG-urilor pot depune online cererile de înscriere în registru (formularul 163). Paradoxal, însă, odată cu această cerere ANAF solicită un certificat de atestare fiscală, emis tot de ANAF, pentru eliberarea căruia se mai cer alte documente. Chiar dacă ANAF poate, cu un singur click, să vadă dacă o entitate juridică are sau nu datorii către bugetul de stat”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Finanţelor Publice detalii privind modul în care se poate rezolva problema solicitării de către ANAF a unor documente când verificarea datoriilor se poate face direct, online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.